My pieces, my entirety

Du vet inte vad du har innan du förlorar det

Jul, jul.. strålande jul..

Publicerad 2007-12-25 01:07:16 i Allmänt,

Varför firar vi egentligen jul? Davido och jag pratade om det i fredags påvägen hem, å självfallet vet jag ju varför vi firar jul. Det är ju för att jesus föddes på juldagen, den 25 december. Men varför firar vi då på den 24? Och vart kommer tomten ifrån? Varför ger vi presenter till varandra egentligen som galningar?

Det sistnåmnda har ju anknytning till jesus födelse. Då de tre vise männen kommer och ger gåvor till jesus. I spanien är det faktiskt de tre vise männen som kommer med presenterna, och inte tomten, som hos oss. Och så får de ju sina paket den 25. I USA firar de också jul den 25, eller det är då man ger varanda presenterna och sånt. Men där är dom helt fixerade på julen, alla paket och tomten. Var kommer han ifrån??

Jo, Finland såklart. Från Korvatunturi. Det vet ju alla. Men hur kom man på honom? Varför firar vi jul den 24 december med tomtar och troll istället för den 25 med de tre vise männen?

Förr i tiden var det faktiskt en bock som kom men paketen här i Sverige. Det har jag läst i sagarn om Tant Grön, Tant Brun och Tant Greddelin. Då klär Herr Blå ut sig till en bock.
... vad heter själva sagan nu igen? ...

Egentligen fattar jag inte riktigt grejen med julen. Allting är så himla överreklamerat. Bara för mycket. Allt går människorna i världen åt huvudet och inget blir bra. Jag förstår inte hur vissa människor liksom lever för julen, att det är den enda tiden på året som de verkligen lägger ner sin tid på att köpa mängder med prestenter åt alla möjliga bekanta, fira en liten liten tid, för att det sedan ska bli vår. Och sommar, höst, vinter... och jul igen. Så går det. Runt, runt... förjävligt egentligen. Allting bara går om och om igen, alla traditioner. Visst, jag tjatar mycket om traditioner, men någon måtta får det vara på hur mycket det egentligen betyder för folk och hur mycket tid man lägger på det.

Som alla hjärtans dag t.ex. Helt totalt onödigt. Det är väl fint med en speciellt dag då man visar att man verkligen älskar de människor man älskar. Men ska man inte visa det varenda dag? Det är inget det behövs speciella dagar för. I USA är dom helt galna i alla dessa sorter av traditioner. JAg förstår verkligen inte hu man orkar hålla på. Varenda år.

Suck!

Finding Neverland

Publicerad 2007-12-21 23:02:47 i Allmänt,

Jag såg just den underbaraste film jag någonsin sett.
Finding Neverland.
Så jävla bra. Kan inte ens beskriva känslan. Jag bara älskar den.

<3

ojsan hoppsan

Publicerad 2007-12-20 23:31:54 i Allmänt,

haha, skulle ju kunna ändra i själva inlägget, men det var så kul. :P
Menade alltså att vi letade efter Peter Fisherström men hittade istället en omogen tant som lalalalaa...
nu vet ni x)

Skuru <3

Publicerad 2007-12-19 23:09:35 i Allmänt,

Skuru kommer alltid att ha en egen plats i mitt hjärta.

Vad djupt det där lät då. :P Men va på julmarknaden (eller snarare efter julmarknaden) på skuru iudag. Och så träffade jag min underbaraste finaste Lisa! :D <3<3<3 Älskar henne! ^^
Snodde i alla fall lite glögg och vi minglade med alla gamla söta lärare. :D Sedan när vi kom tillbaka några minuter senare och letade efter Peter Fisherström en omogen tant (nämner inga namn) och sa med sin drygaste röst:
"Ni får inte vara här, Vi ska ha julfest!" (med extra betoning på julfest, som om dom skulle ha världens röjparty och vi inte fick vara med, typ "in your face" eller nåt)
Jaha. Ja men tack för den.
Grejen är ju den att om vi hade kännt henne och haft henne som lärarare hade vi ju fått komma in. Så fult asså.

JAAAAAAAH!!!!!

Publicerad 2007-12-18 01:07:32 i Allmänt,

PROJEKTET ÄR KLART! SKREV PRECIS UT DET. SÅ JÄVLA SKÖNT!!!! FYFAAAN. ALLTSÅ. FÖRLÅT FÖR ATT JAG SKRVER MED STORA BOKSTÄVER, MEN FY FAN VAD SKÖNT! :D
Nu är det bara opposition seminar kvar :P

...klippte mig idag btw. Blev riktigt bra :D:D

min zebra :D

Publicerad 2007-12-15 17:59:45 i Allmänt,

image6

här då min älskade zebra från Mille. (:
målade den i flytande tusch nån gång i november tror ja..

mörker, åter mörker

Publicerad 2007-12-15 17:56:57 i Allmänt,

När jag vaknade i morse, ehm, alltså, idag, så vare redan mörkt. Känder helt cp. Klockan var ju liksom bara typ 15:40 och det var redan asmörkt. Så då tänkte jag att jag kunde fortsätta sova hela natten så jag skiter i den här dagen. MEn det skulle ju inte gå. Då skulle ju den här dagen försvinna helt! ... Men vad gör det egentligen?

Tillslut valde jag i alla fall att gå upp och äta en lussebulle med lite varm choklad. Mysigt. (: Men det konstigaste vadr att huset var helt tomt! Ingen var hemma. Så är det ibland när jag vaknar på lördagar, ingen är hemma. Känns lite skumt när man vaknar och väntar sig päronen sittandes i köket och Walle vid datorn, och så är ingen där! Men sedan kom jag på att Walle har ju dans idag, då dom har väl åkt dit.

Jag har i alla fall roat mig med att göra ett collage i Mille för att sedan scanna in några bilder från honom och lägga upp på bilddagboken. Bland annat min zebra. (: <3 Roligare än så blir det inte. Nu måste jag nästan sätta mig och skriva på projektet. Tråkigt...

Rajtan tajtan

Publicerad 2007-12-13 22:35:44 i Allmänt,

Nu har jag precis gjort klart fotoalbumet som Pelle ska få i julklapp. Beställde över internet, pallar inte sitta och klistra och skit, även fast det är askul. Jag tror inte att den kommer hinna komma i tid til julafton. Den ska ju tryckas och skickas ut och allt möjligt. Suck. Jaja, men han blir nog glad för den i alla fall. Han har tjatat ganska mycket om att man aldrig får se bilder som folk tar digitalt (bl.a. just därför han hänger kvar vid sin gamla med rulle i), så nu får han äntligen sina bilder. :D

Projeket flyter sakta på framåt i ganska maklig takt. Gruppen är verkligen skitbra så vi har i princip inge problem överhuvudtaget utöver det vanliga, d.v.s. att skriva på engelska och hur det ska skrivas enligt textmallen. MEn det blir säkert bra. (:

I morgon var tanken att jag skulle gå och se Preterium med Emma, men tydligen skulle familjen Michélsen (min gudmors familj) komma hit och käka middag och pyssla som vi brukar varje år. Nu blir det såhär igen, att det plötsligt är en massa saker man ska hinna med och vill göra. Förjävligt. Tänkte i alla fall att jag kanske kunde träffa dem innan jag sticker iväg till spelningen.

Det är lucia idag. Snart jul. Det är helt sjukt vad fort tiden går. Helt cp.
Jag minns när vi lussade hos Peter. Vi var ganska många som åkte dit tillsamans, kortvarsel såklart som vanligt (samma med klasströjorna :P). Några var lite utklädda till lucior och stjärngossar och saker. Axel var någon slags trollkarl lr något... Något läskigt i alla fall med en stor mantel eller vad fan det var xD I alla fall tog vi oss hem till Peters lilla stuga...som var tom. Han var inte hemma. *dum dum duuum*
Vi pratade lite med grannen och ringde flera gånger till Peter för att se var han var. Och tillslut, efter typ två timmar svarar han och säger att han är kvar i skolan och rättar prov. Vi var väl lite småsura eftersom vi tvingats ligga där utanför han dörr i en enda stor böghög för att hålla värmen, men allt blev frid och fjöjd när han tillslut kom och vi blev insläppta i värmen.

Det var en lycklig tid det där. Science. <3



... btw. Ruffsi, jag måste sno en förstärkare från dig.

över 12 timmar

Publicerad 2007-12-03 12:48:40 i Allmänt,

Hejsan hoppsan!
Sitter här och lyssnar på sum 41 på ElinPelins iPod ^^

Insåg i morse i duschen att jag kommer att vara i skolan över 12 timmar idag. Förjävligt, med andra ord. Slutar ju fem, sen börjar Kulturkafét kl sex. Ofta jag hinner hem då. Men men. Självklart ska det blir trevligt. (:

Nu gott folk är jag i alla fall medlem på helgon.se, tack vare Frida. :D (och Elin) NEEJ!! /FRIDA .. JO / ELIN


.....



HEJDÅ :D

*tititititing tititing titing*

Publicerad 2007-12-01 23:37:29 i Allmänt,

YOYOYOYOYOYOYOYOYOYOYO!
Jag sitter här och är allmänt seg, men så plötsligt kommer "Everybody wants to be a cat" (hade shuffle på i iTunes) och då vaknade jag. Så nu mår jag super. :D (Nu kom det visst Nightwish)

Pappa har fixat virusprogrammet nu, så jag har laddat ner StepMania (ÄNTLIGEN!). Ruffis sov här igår, så vi satt och spelade och käkade vår egen pastasallad. Sen stack vi till Davido och spelade GuitarHero (och mer StepMania xD). Jag sög på GutarHero, haha´. :P Men men, man kan ju inte vara bra på allt. StepMania är i alla fall lite osyncat här hemma hos mig. Suger balle. Men det finns en inställning så man kan synca låten, men ja fattar inte riktigt hur det funkar. Får ladda ner en dålig låt och försöka lära mig och test med den, så jag inte förstör någon bra, som typ Wokiwoki eller Sweet.

Vi ska tydligen baka ett pepperkakshus i morgon. Eller en borg snarare. Ska bli kul. (: Det blir ju jag som blir arkitekten och antagligen den som dekorerar skiten, så det ska blir skojj. :P Sen blir det årliga julbordet med släkten, eftersom det är första advent (shit, redan advent..).

Jag ska klippa mig snart. Den 17 december. Gott folk, hur ska jag klippa mig?

Om

Min profilbild

My

Här skriver jag om allt och inget. Ibland mycket, ibland lite. Ibland inget alls.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela