My pieces, my entirety

Du vet inte vad du har innan du förlorar det

Wööööh

Publicerad 2008-04-30 12:37:13 i Allmänt,

Alltså. Fy fan vad jobbig jag är. Jag bara orkar inte med mig själv. Inte idag.

Nu måste jag göra svenska. Hemtenta i språkhistoria. Tills idag. Kul.
Nästa vecka:
Tisdag: So-prov i politik (måste få MVG) och svenskabok utläst (Ett öga rött, som inte går å läsa för det är invandrarsvenska boken igenom)
Onsdag: Recension om en konstutställnig och konstnäsen Erland Cullverg
Torsdag: Nationella i matte B. (Kuk. Jag kan inte ett skit och jag måste få minst VG)

Inte okej alltså.

.

Publicerad 2008-04-27 17:25:49 i Allmänt,

Jag: Jag är ganska patetiskt egentligen.
Tim: Varför då?
Jag: Ja, jag är ju helt störd.
Tim: Ja, men det är bra My. Det ska man vara.

Idag är det lördag

Publicerad 2008-04-26 15:29:14 i Allmänt,

Pastellkritorna glider över pappret och jag smetar ut färgen lite. Det blir inge bra. Fast en bra bild har jag gjort idag. Egentligen två. Den första var i akvarell, blått. Den andra var mörk. En grå människa i massor av svart och röd färg, som bara vill omsluta honom och äta upp honom. Det skulle nog vara skönast om den gjorde det.

Ingenting är precis vad det är. Det där röda och svarta. Och gubben är ingen mer än jag själv. Antar jag.


image10---


The world is on your shoulders
The weight is crushing me
Now we're all getting older
Take it out on me

Idag är det fredag

Publicerad 2008-04-25 18:53:48 i Allmänt,

Det var en bra dag idag. Fast först var den jättedålig. Sedan hade vi bild, och då kladdade jag på med färg över hela min häst som jag målat coh då blev allt bra igen. Jag målade tre stora bilder under lektionen. Det var många som frågade vad som hänt med hästen. Dessutom hade vi ingen engelska så istället Åkte jag och Fritchof in till stan och hade lite trevligt. Först åkte vi dock till Konstakademien, där det var en utställnig vi var tvugna att gå på för att vi ska skriva en recension om konstnären. Ganska meningslös utställning egentligen. Men han är rätt cool egentligen, den där Erland.

Jaja, ni vill ändå inte höra om mina konstfilosofier. I alla fall spatserade jag och Frida runt lite på stan som sagt, köpte Mc Flurry och satte oss i Kungsan, där som rosa träden blommade för fullt. Helt underbart. Såg en liten unge stå länge och titta på dem men förundran. Sedan drog han sin mamma i ärmen, pekade och sa: "Åh, vad vackert!"
Ja, ibland är världen vacker.

Allt var alltså hur bra som helst. Tills jag kom hem. Trodde jag skulle få huset för mig själv ikväll, helt ensam. Men näe. Walle hade bestämt sig för att bli sjuk och ligger nu i 39-40 graders feber. Mamma stannade då hemma såklart, istället för att åka till Strömstugan.

Men det är rätt okej ändå. I alla fall så länge solen lyser.

Jag har insett att onsdagen var den bästa dagen jag haft på länge. Trots att jag mådde så dåligt fysiskt, hade jag det bra. Jag njöt faksiskt av att vara hemma. Jag behövde verkligen den där dagen. Det enda jag gjorde var att ägna tid åt mig själv. Mig, och ingen annan. Det är ju inte ofta man hinner med det annars. Och det är faktiskt precis vad jag har planerat för helgen. Spendera tid med mig själv. Kanske avbokar saker och ting så jag slipper ha de där måstena. Förutom dansen då förstås. Men vi får se.

.

Publicerad 2008-04-24 12:33:33 i Allmänt,

Nationella provet gick dåligt. Åt helvete egentligen.

Och mamma vill inte att jag ska gå på Miljögalan. Jag vill.

Syyk

Publicerad 2008-04-23 08:46:11 i Allmänt,

Hemma idag. Feber och hela baletten. Tänkte gå på bilden först, för vi ska hålla på med tröjorna till Miljögalan som är i morgon. Men jag vill ju inte smitta någon, så jag stannar hemma. Och så har jag nationella i spanska i morgon också. I tre timmar. Jättekul om ni frågar mig.

Ja, det här blir man ju inte speciellt glad av. Men som tur är har Star FM kommit, som påminner en om den gamla goda tiden... Det var sannerligen bättre förr.

"De bästa låtarna från de störst artisterna. Det här är Star FM, 101,9."

70-, 80- och 90-tals musik. Fattar ni? 90-tal! Vår tids musik har blivit en radiokanal! DÅ är man gammal. Det är nästan så den räknas som en genre snart.

Jag borde vara snällare. Egentligen. I alla fall mot vissa. Det känns som om jag har ingen tid någonstans till att träffa de där människorna. Så vad händer då? Ja, då tröttnar väl de tillslut och tänker att "Nej, My är det ingen idé att lägga tid på. Hon vill ändå aldrig träffa mig." Vad fan ska jag göra då? Jag försöker verkligen, gör så gott jag kan. Men när jag gör det i allt kommer ju någonting tillslut att skita sig.

Och nu kom Apologize på radio. Den är såå uttjatad, jag vet. Men jag kan inte hjälpa att jag älskar den. Den är verkligen så sjukt bra.

Det är i alla fall fint väder ute. Jag borde gå och handla.

pajiferbbvlaqååasfnbaqäpwgb... ungefär så.

Publicerad 2008-04-22 16:30:01 i Allmänt,

Ont i halsen. Hosta. Huvudet håller på och sprängas. Och varje gång jag andas vill jag bara hosta upp mina lungor. Å nu har jag feber också. Tacksamt.

Orkar liksom inte med livet just nu. Det är för mycket som ska göras. Inte bara måsten, som typ läxor, utan även folk som pushar en, saker man borde göra för man lovat, saker man vill göra för att må bra, saker ska göra för att andra ska må bra... Allting är för mycket. Hela tiden. Alla tror man orkar så jävla mycket hela tiden. Men ska jag berätta en sak? DET GÖR JAG FÖR FAN INTE.

Jag skulle bara vilja åka upp till Öjarn en vecka eller två. Så slipper jag den här skiten. Bara bort med den. Nu.

Och plus att HuvaN ringde och sa att vi har nationella i spanska i morgon. Jag som trodde det var på torsdag. Fuck fuck fuck, jävla kukfitta. Jag orkar inte. Jag tänkte ju vara hemma i morgon för att bli av med febern. Men icke.

Dessutom blinkar lampan lite i badrummet när den är tänd, vilket gör att jag om möjligt, får ännu mer ont i huvudet."Leave now, and never come back!"

Ingenting

Publicerad 2008-04-19 12:46:12 i Allmänt,

Jag har kommit på ordet för min känsla. Ingenting. Jag känner just ingenting. (För beskrivning av denna känsla se HuvaNs blogg www.huvan.blogg.se)

Men det känns liksom som om jag inte kan ha roligt. Inte nu. Inte längre. Såklart jag kan ha roligt, med kompisarna och så. Men inte på riktigt. Det är som om det finns en spärr eller något.

Som barn när de är på dagis. Självklart är det jättekul på dagis och man kan leka hela dagen. Men roligast är det förstås utanför dagis, utanför grindarna och staketen. Och hur man än försöker få upp grinden, eller klättra över stängslet, så går det inte. Man är för liten, för svag, för kort.

Jag vill bara växa, så jag kan öppna grinden själv.

Hit&Dit

Publicerad 2008-04-17 18:37:30 i Allmänt,

Så skulle jag beskriva min vardag numera. Hit&Dit.

Nu är en sån här stund när jag bara mår allmänt bra. Solen skiner ute, d e inte varmt alls, men solen värmer ändå. Inte ett moln på himlen. Var nyss och kollade lite på basar och förstärkare med Christer.

Men det här med att må bra. Vad är det som gör att jag mår bra nu? Varför kan jag inte sedan bibehälla känslan kvällen ut? För det har jag nämligen aldrig lyckats me. Ena stunden är jag så glad som jag kan bli och sedan någon minut senare är det som om jag passerar en tröskel och allt blir plötsligt skit. Somom jag skulle gå från ett ljus vacker rum med växter och vacker utsikt från fönstret, till ett mörkt kallt rum med endast en stol i mitten och föstret som vätter mot en fabrik. För visst gör naturen så man mår bra. Alla behöver naturen. Det finns ju människor som bara bott i en stad hela sitt liv, men även där finns ju naturen. Man har ju sina små parker, hemma växter och annat sådan. Visst, det är ju så otroligt lite. Men fortfarande. Natur. Det är naturen vi lever av. Allt vi har kommer därifrån. Precis allt. Så vi borde vara med tacksamma.

Tillbaka till det här med att må bra. Ingen episk bredd. Vi pratade idag på mentorstiden om vad vi gör för oss själv, för att vi ska må bra. Och jag insåg att jag faktiskt inte spenderar så mycket tid med mig själv. Gör saker som jag tycker är roliga utan att bry mig om andra. I alla fall inte här hemma. I Kirppu är det lättare. Eller Öjarn. Där har jag inte täckning på min mobil, så det blir mycket ta det lugnt och bara vara med sig själv. Älskar de där ställena. Mitt i skogen.

Mamma vill att vi ska åka någonstans över Kristihimmelfärdshelgen. Först ville jag inte det, för jag ville vara hemma och träffa alla. Men sedan tänkte jag efter. Att jag kanske behöver den där lilla pausen. Från allt. Bara få åka iväg och tänka på annt ett tag. Då skulle vi åka med Walle, Anna och Lisa och Ida. Verkligen jättetrevligt. Så jag sa ja till förslaget. Och jag sa också till mamma att jag inte vill ha täckning på min mobil. För det är då jag verkligen slipper det livet jag har hemma. Jag kan bara ta det lugnt och... bara vara. Det är nog det bästa som finns.

Som att ta en tur med roddbåten på sjön precis när solen går ner. Eller proppa magen full med blåbär utanför stugan. Eller ta de blåbär mormor redan plockat. Eller sitta ute i solen och fäkta iväg myggorna. Eller mata fiskarna med resten av gröten efter frukosten. Eller bara lyssna på massa bra musik och sitta och minnas. Eller filosofera.

Allt det. Allt det kan jag bara göra i skogen, mitt i ingestans. I Kirppu eller Öjarn. Det är bara där jag finner ro. Där jag kan koncentrera mig på allt annat än det som finns hemma.

Underbart. Jag vill dit. Nu.
Bort härifrån. Iväg. Bara jag slipper vara här hemma.

Pang! Bom! Krasch!

Publicerad 2008-04-14 19:26:31 i Allmänt,

Det här e sagan om:
Coolaste katten i det långa landet falukorv.
Det här e sagan om:
Killen som garvar åt dom som pratar om babylon
Han kallas mister sch...
Han lägger puh på chics innan han sticker.
Han e pang, han e oh, han e Clint Eastwood,
han e vart, han e där, han e mister cool.

Ingen lur, ingen brud han e överallt, ända från Lund, Göteborg till Södermalm
Han e din räddare i nöden han. Han är din högra hand
Battlar du med honom har du mött din överman
Å där börjar vår saga, bland tooks och boots va han populär.
Men han va speciell å dom va likadan-a å vissa snackar skit, ni vet hur Stockholm är.
Så en dag ner på stan när han kollade rean då kommer crewen å skrek:
"Kolla där e han!"
Och nu börja en jakt dom va 40 stycken. Under trapp över en buss, dom va hack i häl.
Han va snabb för att va cool, han va Jackie Chan
Han duckade för kulor med kullerbyttor
In på Åhlens å en trapp till taket ryggen mot stupet och alla runt sig
Så han backa bakåt

Pang pang, boom boom, crash - mister Cool
Pang pang, boom boom, crash - mister Cool, alla boots, alla doots han e här, han e där han e mister cool

Nu när nu vet hur cool han är, förstår ni att han aldrig finns där man tror han är.
Men asså kommer han att klara det?! IDIOT.
Han e vart, han e där, han e mister cool
Han backar, nu faller han ner, han greppar tag i en visare på det stora jävla uret på väggen,
Och tränger den neråt till kvart över tre
Nu kommer bängen över Storgatan och skjuter mot gängen. (- Correct?)
Det där var nära ögat...
Ahrr, nu ska jag nog jävla döda! 6, 7 vi springer å drar, 5, 3 ingen e kvar.
Han e en cool kille med solbrillor på Roskilde (de, de, de).
Tjejer säger han e player. (player, player, player, player).
Han leder kärringarna över övergångställen, regerar över söder och fjällen.
Kom tillbaka nästa vecka samma tid och kanal så fick ni veta hur det gick med Snook öh förlåt jag menar mister Cool

Pang pang, boom boom, crash - mister Cool
Pang pang, boom boom, crash - mister Cool alla boots alla doots han e här han e där ........ han e mister cool

Ta av dig din truckerkeps, lystring!
Ta av dig din truckerkeps, yes!
Ta av dig din truckerkeps, mister Cool säger:
Men, ta av dig din truckerkeps, för att han vill att du
Ta av dig din truckerkeps,
Ta av dig din truckerkeps, jees
Ta av dig din truckerkeps
Ta av dig din truckerkeps
Ta av , ta av, ta av, ta av ,ta av dig din truckerkeps!
För mister cool!

Pang pang, boom boom, wow - mister Cool
Pang pang, boom boom, crash - mister cool alla boots alla boots han e här han e där ........ han e mister cool
Pang pang, boom boom, wow - mister cool
Pang pang, boom boom, crash - mister cool alla boots alla boots han e här han e där ........ han e mister cool
Pang pang, boom boom, wow - mister cool
Pang pang, boom boom, crash - mister cool alla boots alla boots han e här han e där ........ han e mister cool

Get it on the floor!

Publicerad 2008-04-14 19:04:21 i Allmänt,

Hittade nu en gammal bränd hiphip-skiva från Emma. Och FYFAN! Haha! Herregud vad mycket olika epoker av musik jag haft i mitt liv alltså! xD

YEAH! x)

...and show us all what you´re made of!

Publicerad 2008-04-14 19:02:19 i Allmänt,

"Vem ringer?
När jag vakna i morse
Kom allt tillbaks till mig
Jag sa till mig själv
Att jag aldrig skulle behandlat dig så
Och när du vänder dig bort
Och begår ett stort misstag..."


Gissa låt Emma? :D

Sitter faktiskt och lyssnar på Darins första album. Och jag inser att jag faktiskt inte ångrar att jag var ett fanatiskt Darin-fan tillsammans med Emma. För fy fan vad kul vi hade! Saknar tiden lite faktiskt.

"When I met you first time baby
I felt like I knew ya
When I get That feeling girl
I will rum right to ya"

Visst om alla hatade oss för att vi gick runt i skolan och sjöng på hans simpla låtar hela dagarna. Men som om vi brydde oss!

"People tell me that
I just day dream and waist my time
But there´s really
Nothing there´s gonna change my mind
'Cause I'm doing just fine"

Om jag berättar för folk att jag har varit värsta fanet så ändras deras ställning till en på något sätt. Plötsligt är man en liten skitfjortis som man kan tracka ner på. Men. För det första: Det var ju ett ganska långt tag sen. Och andra: Vafan behöver DU bry dig om vad för musik jag lyssnade på? (Eller vad jag lyssnar på för övrigt)

"I heard you're doin' dirt
Digging someone else
Making such a mess
You're burying yourself
I heard you're doin' dirt
Why don't you come clean
Oh girl it's gonna hurt
When I wash my hands of you"

Och om ni tänker säga någto som inte gör mig glad, så kan ni lika gärna hålla käften. För jag är inte intresserad.
Punkt.

"Why not president, be a dreamer
You can be just the one you wanna be
Police man, fire fighter or a post man
Why not something like your old man
You can be just the one you wanna be
Doctor, actor, lawyer or a singer
Why not president, be a dreamer
You can be just the one you wanna be"

---

Tillägnat Emma:

"Some way some how
I gotta do this, girl
I guess the right time is now
I'ma give it a whirl
If u bounce me back
Then at least I tried
And if I get a date
That would be alright
L
A
U
R
A
Laura
Do you feel me"

Ja, här stog det härliga till!

Publicerad 2008-04-08 18:59:20 i Allmänt,

Jag laddade just upp universums fulaste bild på BDB. Haha. Men jag är inte bitter, som Camilla säger. :D

Jag har inte en enda tanke på att plugga, radion inställd på 107.5, magen är mätt med blodpudding som jag slapp laga (det är bara Walle och jag hemma), Walle sjöng med till "Don't blame it on the boogie", jag funderar på att tjocka i mig lite popcorn för en gångs skull, kanske ändå skriva lite CV, eller till och med göra spanska. Fan vad bra. Det ska jag göra!

Vad lätt allt blev plötsligt! Varför är det inte alltid såhär??

Om

Min profilbild

My

Här skriver jag om allt och inget. Ibland mycket, ibland lite. Ibland inget alls.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela