My pieces, my entirety

Du vet inte vad du har innan du förlorar det

En varm kudde, en sån man värmer i micron

Publicerad 2009-04-13 23:56:02 i Allmänt,

Det är rätt konstigt det här med hemma. När man kommer hem efter att ha varit borta ett längre tag är det så oändligt skönt att se allt som man känner så väl, inte behöva förvånas eller ta in nya intryck. Men när man väl bara är hemma, är det enda man vill att komma därifrån, åka någonstans och uppleva nytt. Aldrig ska man vara nöjd.

Bydalen under veckan, as mensioned. Det var helt underbart, som alla andra gånger vi varit där. Det är lite som att komma hem också, att komma till Hovde-huset och få bädda i den vanliga sängen, sitta i de gamla fotöljerna och trängas vid bordet i köket. Och färgäves försöka skära en bit bröd med en av de slöa knivarna. Det är fjärde året nu som vi hyrde det huset, tillsammans med min gudmors familj som vanligt. Antagligen var det nog även det sista, vilket känns lite sorgligt. Dock kom jag på att eftersom huset har 15 bäddar kan jag hur lätt som helst åka dit med ett helt kompisgäng, och då kändes det lite bättre.

Förmiddagarna spenderade vi uppe i de välkäna backarna. Eftersom vi i år åkte på påsklovet, i stället för sportlovet, var temperaturen betydligen högre, vilket gjorde att snön snabbt förvanlades till sorbet på fjället. Sorbetsnö är ungefär det jobbigaste man kan åka skidor i, speciellt när det är telemark. Jag längtade ideligen tillbaka till snön i Lofsdalen. Eftermiddagarna ägnade vi därför åt långfärdsskidåkning i spåret som går bara 100m från dörren.

Lucherna spenderade vi utomhus, framför husen på de nya "bänkborden", då det var soligt. Sista dagen var det så varmt så jag satt i bara underställ och skidstrumpor, uppflugen på ett av borden och lutade mig mot terassen. Solbrillorna på näsan. Och jag kände mig för första gången på riktigt riktigt länge snygg. Sådär sportigt snygg, i mina jättefina sockor och med en tunnbrörullemacka i handen. Spännande att något sådant kan få mig att känna så. När jag satt där som bäst och kände mig snygg, började papporna kasta snöboll och tävlade om vem som kastade längst. Tillslut skulle de försöka förklara kasttekniken för mig och Lisa, vilket var otroligt kul!

Precis innan jag skulle sova läste jag min favoritbok, En himmel för Elliott. Den är nog bland det vackraste jag vet. Jag har ingen aning om hur många gånger ja läst den. Men den bildar liksom ett varmt lugn inom en. Som om jag skulle ha en sådan varm vetekudde i magen, en sådan man värmer i micron.

En kväll kom familjen Stjärnkvist på våffelbesök från Gräftåvallen. En dag spenderade vi i Åre, då jag endast umgicks med Sarah och tillhörande människor. Vi byggde snölyktor en eftermiddag som på kvällen lyste veckert under stjärnorna, me som snabbt smälte och rasade ihop under fäljande dag. Eftersom jag hela veckan insisterat på att vi skulle få kinderägg på påskafton fick jag köra till Hallen med mamma eftersom de inte hade dem på affären i Bydalen. Vi skidade en långtur sista dagen, upp ungefär 170m på ett fjäll, längs en skoterled och lyckades hitta en färdig grop i snön som vi fikade i.

Nu när jag sitter och tittar igenom bilderna från veckan får jag den där varma kudden i magen igen. Så underbara människor, så underbar stämning och så underbar plats. Så mycket kärlek, värme och glädje. Oj, vad smörigt det låter. Men så var det verkligen. Det känns lite jobbigt att komma tilbaka till skolan igen, sätta igång med att vara trevlig och glad utan att egentligen orka. Det är skillnad på att vara glad och glad. Tillfällig glädje, och glädje. Glädje var veckans tema. Så nu blir det tillfälligheten som kommer tillbaka.

Det finns hur mycket som helst jag funderat på under veckan som jag skulle kunna skriva ned. Men med tanke på att jag faktiskt ska till skolan i morgon borde jag sluta filosofera och fokusera på att borsta tänderna istället.

Hoppas alla hade lika bra lov som jag. För det unnar jag er verkligen. Jag tror jag ska läsa klart min bok ikväll.


(Oredigerade å äckliga bilder, men fortfarande underbara)


Walle (WalleBalle)


Jörgen (Öggen)


Lisa (LisaFisa)


Ida (IdaPida)


Stjärnkvistarna m.fl.


My (MySpy)

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

My

Här skriver jag om allt och inget. Ibland mycket, ibland lite. Ibland inget alls.

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela