My pieces, my entirety

Du vet inte vad du har innan du förlorar det

Rutten fisk

Publicerad 2009-02-28 17:57:59 i Allmänt,

På schemat för dagen:
Pirates of the Carribean-maraton med tillhörande mat och utklädning!

Vi har nu tittat på den första filmen och har lite mellanfika med bland annat rutten fisk och maskätet bröd. Fisken är en liten burk med sardinfisk, Filet de la Lucilla eller något i den stilen, som Esa tydligen haft hemma i tio år, haha. Och den har hållit sig! Den smakar verkligen inte som någonting annat. Riktigt gott faktiskt.

När Esa kom hade han tagit med sig en vedsäck att ha som "kjol" och en bandana runt huvudet. Dessutom hade han köpt en altfjälj påvägen hit, som han gck runt och spelade på. Jag sprang genast och satte på mig en bandana jag med och hämtade min egen flöjt. Så stog vi där och spelade på måfå, och ibland lät det faktiskt riktigt bra!

För att ge er lite bakgrundsfakta till denna tillställning kan jag berätta att vi haft en mängd andra maratons tillsammans med Esa. Bland annat Sagan om Ringen, och Star Wars. Det senaste vi hade var någon gång i början av sommaren, då vi tittade på Kill Bill och lagade egen sushi! Esa hade då försökt fixa dit en äkta samuraj, men personen i fråga hade tyvärr blivit sjuk. Annars hade jag nu behärskat en del av samurajsvärdets färdigheter!

Till middag blir det vildsvinsrevbensspäll, tillagat på äkta piratvis! Jag ber att få återkomma lite senare med mer information, eftersom jag måste gå och äta lite av de maskätna, mögliga skorporna.

Telemarketing

Publicerad 2009-02-27 22:14:03 i Allmänt,

Samtidigt som pojkarna (Walle och David) springer runt  i kalsonger, leker Gollum och sjunger fjantiga sånger sitter jag fridfullt med en kopp välling. Efter samtalet jag nyss hade med Elsa, som för övrigt var rätt givande, kände jag att jag ville ha något att knapra på (hur mycket man nu kan knapra på välling?).

Jag fick faktiskt till riktigt snygga skär idag under min "telemarketing", som vi kallade det (dvs. när man äker telemark). Vi var ju en sväng till Romme, Jessica och jag, och det må jag säga var riktigt trevligt. Som ni vet är min kamera sönder så det blev ju inga bilder på det fina vädret. På tåget hem hamnade vi vid samma bord som killen vi satt bredvid på tåget upp. Hur stora är oddsen för att det händer? Killen hade i alla fall otroliga ögon.

Jag har kommit underfund med varför det var så skönt att vara barn. För då visste man ingenting. Man hade inte den blekaste aning om någonting faktiskt. Man visste inte att en orm kan vara farlig, eller att mobilen skickar strålar in i hjärnan, eller att bilkörning är skadligt för miljön. Eller ens vad cancer är. Det största problemet man hade var att man inte kunde hitta sin favoritleksak, eller att snuttefilten glömts hemma. Som man säger: What you don't know, can't hurt you.

Sad, but true.



Och jag måste nog säga att jag saknar mitt röda hår lite.

.

Publicerad 2009-02-26 00:01:39 i Allmänt,

And all you see
Is where else you could be
When you're at home


(Death Cab For Cutie - Your Heart Is An Empty Room)



Jag upptäckte även just att pappa döpt mappen för sina internetlänkar till Världens Bästa Pappa. Undebart. <3

Borta bra, Öjarn bäst

Publicerad 2009-02-25 22:04:32 i Allmänt,

Så var man hemma igen! Jag måste säga att känslorna är delade (eller hur man nu säger), eftersom det både är skönt att komma hem men samtidigt skulle jag kunna vara kvar i Öjarn hur länge som helst.

Det var i vilket fall som helst helt underbart där uppe. Hur mycket snö som helst, en knapp meter pudersnö, så så fort det inte fanns ett skoterspår eller liknande att gå i sjönk man ner till låren. Jag måste nog påstå att det faktiskt var ansträngande att köra skoter, speciellt då i morse då vi skulle ta upp lite fina spår till mormor att åka skidor i. Men vackert var det. Faktiskt helt underbart.

Och jag har bestämt mig nu för att bo där när jag blir pensionär. Det skulle vara det optimala för mig. När jag sa det till mamma undrade hon hur det skulle bli med alla kompisar, när jag skulle träffa dem. Men det löser sig mog. Det finns ju ett par stugor där uppe att bo i så jag kan ha många på besök. Dessutom sitter jag ju inte precis fast där uppe, utan jag kan ju åka och hälsa på folk jag med.

Täckning på mobilen hade jag som vanligt inte, och som vanligt strömmade det in ett antal sms när jag satte på mobilen på Frösön. Det slog mig att jag nog är lite för dålig på att höra av mig till folk. Vet ni vad min första tanke var då? Riktigt fräckt faktiskt. Vilken tur att folk hör av sig till mig då. Nej, det här får det allt bli ändring på.



Just den här bilden tog jag när vi körde till Storåbränna, dit vi alltid kör och hämtar bensin och köper skoterutrustning om det skulle behövas. Den dagens program var skoterkängor till mig, googles till Walle, skoterbrallor till mormor, backspeglar till min skoter och en check på Christers skoter vars elstart var lite som den ville. Som vanligt köpte vi lite annat också uppe i Bernes butik, bland annat skidbyxor till mig och en tjocktröja till Walle.

Jag mormor och Walle skidade också en tur till Fiskarnäset som vanligt, och Walle klagade på att han inte orkade. Där rastade vi och åt lite Sportlunch och "nödproviant" (bestående av jordnötter och daimkulor) samt en apelsin. På hemvägen spurtade Walle hem och var helt utpumpad när han kom före oss hem till stugan.

Självklart tog vi en tur till utloppet också, fast utan Walle, eftersom det är tradition (folk som känner mig väl vet ju att något blir tradition efter att man gjort det två gånger). Där var det mycket stöp (blötsnö/vatten som bildas under snön) och mycket dåliga spår så sista biten fick vi pulsa i pudersnön. Strömstaren hälsade vi på också, som stog och neg i vattenbrynet.

På grund av all stöp som bildats kunde vi inte åka till Lillklumpkojan, utan vi tog istället en skotertur till Storklupkojan med lite korv och varm choklad. Där såg vi i gästboken att vi varit där exakt ett år innan (det skiljde en dag) och gjort precis samma sak. Lustigt, haha.

Sista natten var det helt stjärnklart. Det var så man såg en bit av Vintergatan på himlen. När alla gått och lagt sig oh jag skulle gå ut till stugan släckte jag alla lampor och gick ut och ställde mig för att bara titta. Trots att jag frös skulle jag kunnde stått där hur länge som helst, för det var så vackert. Innan middagen skickade vi upp tre "ufon", som är fundade ungefär som luftballonger. De blir otroligt vackra på himlen när de stiger. Nere på marken var det vinstilla men de övre vindarna tog ufona med sig en bra bit bort. Kanske ända bort till Älghallen sa Pelle.

Jag insåg också under min visit att Öjarn är nog det ultimata stället för mig att tänka på. Det är så fridfullt och ingenting som stör. Inte minst när jag ligger i min stuga och ska sova, utan även när jag kör skoter, får jag hur mycket tid som helst åt mig själv. Och det behövs verkligen, mer än vad man tror. Också den grejen att jag inte har någon täckning på mobilen gör ju så otroligt mycket. Annar är det så lätt att höra av sig till något, att bli occuperad i något som händer där hemma. Det är just det som jag spärras ifrån, som är så otroligt skönt. Jag låter det som händer hända, och tar itu med det sedan, när jag kommer hem.

Det är nog det som känns lite jobbigt med att komma hem. Att det är så mycket jag plötsligt ska göra, som jag måste fundera ut lösningar på och hålla på och fixa med. Och det är nog därför jag har bestämt mig för att bo där uppe sedan, för att få lite lugn och ro i mitt stackars liv. Alla vet ju att jag flänger hit och dit för mycket. Då ska jag bo där uppe, med en hund och kanske en liten häst. Och så skotern förstås.

Jag skulle kunna hålla på hela ntten och berätta om underbara ögonblick från de närmaste dagarna.

   
(Här har vi mästerskidåkaren Walle och min lilla stuga)


(Och här har vi Pelle som är påväg att ta upp spår i den lilla mängden snö vi hade)

Tyvärr har min fina lilla kamera nu krackelerat så det blir tyvärr inga fler bilder nu framöver. I morgon åker jag mot Dalarna med Jessica och kommer åter Fredag kväll någon gång. Men den här gången har jag mottagning på mobilen.

Sportlov!

Publicerad 2009-02-20 23:43:54 i Allmänt,

Jag tog igen dans idag, på lektionen efter. Och det är nog den enda gången jag tagit igen då jag faktiskt tyckt det var kul, och jag haft energi kvar. (Självklart är det alltid kul när jag har Therese som lärare) Gruppen, som då dansar efter oss, ska göra samma dans som vi gjorde förra året på showen till en mix av två Darinlåtar. Riktigt riktigt cool koreografi! Det är fan synd att jag inte minns den. Men jag tror jag ska ta igen där igen, så jag får fräscha upp mitt minne lite.

Gud. Jag älskar att dansa. Även fast det inte alltid kanske går så bra. Men det är fan underbart. Att bara... dansa.

Nu är klockan halv tolv och jag har inte packat. Bra My. Men vadå, man kan ju inte vara bäst jämt heller? (Även om jag i och för sig är det)

I morgon åker jag till Öjarn, så jag kommer inte vara anträffbar förrän på onsdag kväll. Där uppe har jag inte ens täckning på mobilen, vilket är en del av charmen för mig. Jag kan släppa allt och bara vara. Leka i snön, köra skoter och åka skidor. Det är nog en av jordens bästa platser.

Hoppas lovet blir trevligt för er del!

Isrgeriöova

Publicerad 2009-02-20 12:10:39 i Allmänt,

Nu är det någon jävel som har bytt ut alla bokstäver på det här tangentbordet så det är skitjobbigt att skriva. Moget. Verkligen högstadiegöra. Men det ger bra övning i att inte titta på tangentbordet när jag skriver!

Tim var så söt nyss, haha. Han bad så mycket som förlåtelse för att han inte kommit och tittat på vår utställning, och jag sa förstås att det var synd eftersom den blev så lyckad. Jag klappade honom på axeln och sa att han får droppa förbi idag om han hinner. När jag skulle gå sa han:
-  My. Förlåt för att jag inte kom och kollade.
Och han såg så ledsen ut. Verkligen uppriktig. Och jag blev så himla glad. Lilla Timsan.

(Isrgeriöova är "tangentbort" enligt mina tangenter)

Vernissage på Löjtnantsgården

Publicerad 2009-02-19 22:18:38 i Allmänt,

Nu sitter jag här och lyssnar på Irya's Playground och känner mig lycklig över kvällen som varit. Vi hade ju vernissage på Löjtnantsgården. Och det blev så himla lyckat! Det blev så mycket mer än bara en konstutställning av ett par gymnasieelever. Det var levade, på riktigt. Det gladde besökarna något enormt, inte bara de äldre utan alla, vilket jag blir så glad över. Att man lyckas skapa något, som faktiskt berör och blir ihågkommet.

Jag och Lisa hade skrivit en text till vår låda, både som något slags beskrivande, men även för att få med något poetiskt till den. Och den texten tyckte folk verkligen om. Den löd:

"Enbart ljus förblindar, likaså gör enbart mörker
Det enda som ingen annan än du själv kan komma åt är dina minnen. De finns i ditt inre och även om du berättar det du upplevt, ser ingen annan samma saker som du ser. De tror de ser allt, men i själva verket är det bara en bråkdel av helheten. Den enda som bestämmer hur stor denna bråkdel är, är du. Du har kontrollen."

Annas mamma tyckte den var så fin så hon skrev av den.


(Här är fotona på väggen. Själva lådan var inte värd att fota eftersom den ju i sig ser rätt trist ut. Men som vi alla vet finns skönheten på insidan.)

Finast på hela utställningen måste nog ha varit Hannas och Göstas Minnesmolnet. De hade byggt ett stort moln, av ståltråd och tyll, som hängde fritt från taket i ett mörkt rum. På denna projecerade de diverse bilder och mönster tillsammans med musik som Detektivbyrån och The Knife. Unde molnet låg blomlökar som, med ståltråd, var fästa vid molnet. Molnet i sig är minnet, som ändrar färg och skiftar mycket eftersom. Lökarna är människorna, som små frön. Och tillsammans är vi alla sammankopplade, i det stora minnesmolnet.

Så fort jag gick in i rummet var jag som förhäxad. Det var så vackert. Självklart ska det hela upplevas live, men jag laddar upp ett par foton i alla fall. För er som vill se det är sista dagen i morgon tyvärr, för sedan försvinner projektorn och musiken. :(

      
(Klicka för förstoring)

Jag är så sjukt nöjd med hela utsällningen. Och stolt! Åter igen har jag en sådan här grej som jag vill att hela världen ska se, som jag vill att hela världen ska förstå. Det är synd att inte fler från skolan kom, för de förstår inte hur jävla bra det har blivit. Konsutställningar kan vara jävligt tråkiga, det kan jag hålla med om. Men det här är sevärt, helt underbart!

Och som vanligt vet jag inte hur jag ska beskriva känslan i ord, så jag lämnar det nu. Jag hoppas att så många som möjligt droppar förbi i morgon och tittar en stund. För det är det värt!

---

Nu täntke jag lalla på lite till om diverse saker, men det blir nog inte så. Jag hade tänkt lägga mig så jag får sova länge i min sköna säng.

Enbart ljus förblindar, likaså gör enbart mörker

Publicerad 2009-02-18 23:04:25 i Allmänt,

Idag var nog den stressigaste eftermiddagen jag haft på länge inom bildämnet. Det slutade med att jag fick sätta mig och lyssna på Bob Marleys Don't Worry, Be Happy undertiden jag beskar fotona till utställningen. Som tur var hade Erik Almén kommit och räddat världen från undergång en halvtimme tidigare. Så jag funderar nästan på att sätta en liten tackskylt till honom på konstverket. Han är min hjälte.

Jag kom nyligen hem från skolan, där teater tvåorna hade sin fokusveckaföreställning. Den handlade om häxjakten, och dess hemskheter. Det var en riktigt hemsk pjäs, men riktigt bra. Bäst var helt klart Theo, som spelade pastor Haley. Och jag måste säga, att jag blir lite sugen att börja spela teater igen. Men när skulle jag ha tid för det? JAg diskuterade saken med Frida påväg hem och hon sa, efter att jag räknat upp vad min tid går till:
-  Det är nog tur att du inte har pojkvän. Det skulle vara lite synd om honom då.
Så sant. Sorgligt, men sant.

En annan sak vi diskuterade idag, vid lunchen, var lycka. Lycka. Vad är lycka? ... Jag vet faktiskt inte. För jag har aldrig upplevt den. Mikaela menade att det är bara något vi hittat på, som egentligen inte finns. Den "lycka" vi känner, är egentligen bara glädje. Och hur fort går inte denna glädje över? För fort, i alla fall. Lycka är för mig det ultimata, det totalt fullständiga, fulländade. Jag tror att denna fullständighet, denna lycka, kan man bara känna sekunderna innan man dör. Om man tycker att man uträttat något i livet, fått något utav det, kan man vara stolt. skulle i alla fall jag vara lycklig. Alltså kan man aldrig bli lycklig. På riktigt i alla fall. Frida sa att man visst kan vara lycklig. Men jag håller inte med. I sådana fall är det den tillfälliga lyckan, den kortvariga. Den är inte den fullständiga, fulländade lyckan.

Men lycka kanske bara finns som tillfällighet? Den kanske aldrig blir fullständig?



Enbart ljus förblindar, likaså gör enbart mörker



(Här är alltså två av de tio foton vi kommer ha med på utställningen. Plus då lådan med själva bollen i.)

Jete klaad

Publicerad 2009-02-17 19:07:53 i Allmänt,

Nu har jag fått låna en Nikon D50 av Erik Almén på skolan som jag håller på och leker runt med en massa nu. Så jag är jete klaad! Jag ska ha den ända till klockan tre i morgon! :D Sedan, när Walle kommer hem från Romme, ska det bli en riktig dundermiddag! Dessutom insåg jag nu att det faktiskt snart är sportlov, vilket betyder skoterkörning och skidor på tvären i Öjarn! Öjarn måste nog vara (bortsett från Finland, höhö) den bästa platsen på jorden. Ingen täckning på mobilen, massor med skog och vatten och trevliga bybor. Wunderbar. ^^

Dessutom börjar nya säsongen av House idag. Jag vet. Jag är en tönt, det har jag redan erkänt. Men jag står för det! Faktiskt, ska det bli kul att se hur hans blivande nya team klarar av honom och alla hans små konstigheter. Mhihih.

Egentligen hade jag tänkt skriva en massa mer. Men det kommer säkert bara tråka ut er, så jag skiter i det. :D



Det enda dåliga måste nog vara att jag fryser lite. Men vafan. Det är bara att elda lite. :D

.

Publicerad 2009-02-16 23:02:20 i Allmänt,

Efter fyra timmarns intensivt dansande är det inte kul att leta efter borrar som jag ska ha med i morgon. Jag är helt slut, och ingenting är som jag vill ha det. Jag vill bara gråta. Sova. Typ... dö. Nej, det var kanske lite väl. Men försvinna?

Focus week - måndag

Publicerad 2009-02-16 16:04:00 i Allmänt,



Så bar det iväg igen. Krulltott hit, och krulltott dit.

Klockan nio mötte jag LisaFisa för att åka till ByggOle. Där hittade vi en perfekt mdf-skiva i restbitarna för att såga ut bitar till vår låda ur. Det hela, tillsammans med en 160cm lång trekantslist blev 118 svenska riksdaler. Riktigt överkomligt alltså (trots att skolan betalar). Det hade förstås blvit dyrare om vi varit tvugna att ta av en ny skiva.

Nöjda och glada köpte vi en nygrillad kyckling på Ica och spatserade hemåt igen. Där geggade vi ihop lite allt möjligt gott till en pastasallad, som vi tog med oss ut till snickarboden för att äta innan vi började jobba. Dock hade vi glömt att börja elda när vi kom hem, så det var svinkallt där inne. Men efter ett par klabbar och lite dansande steg temperaturen tillsist och vi kunde äta i lugn och ro.

Själva lådbygget tänker jag inte gå in på, eftersom det nog kommer att tråka ut er. Här har ni i alla fall lite fina bilder att skratta åt. :D

 
 
 

Och tillsut blev lådan klar! Lisa och jag är helt enkelt sjukt duktiga snickare. Den blev hur snygg som helst. Morgondagens göra blir att slipa, spackla och måla. Riktigt givande arbete måste jag påstå! Höhö.

Söndagsgöra

Publicerad 2009-02-15 23:33:01 i Allmänt,

Idag var jag och Mill hemma hos Jessica för att plugga. Eller nja, vi pluggade kanske inte jättemycket. Men trevligt var det. Jessica lyckades faktiskt plugga en del. Det var bara jag och Camilla som inte orkade. Vi lagade i alla fall jättegoda makaroner med grönsaksbuljong och en kastrullkaka som jag hade med mig recept och kokos till. Jetegått! Det tyckte nog William också, för han åt hur mycket som helst av den.

Kontentan i det jag egentligen ville säga var att jag träffar Jessica och Camilla alldeles för sällan. (Nu måste jag även erkänna att jag använde ordet "kontentan" bara för att det låter snitsigt, haha.) Vi lyssnade på en massa bra musik och hade trevliga samtal. Om Skuru och science, Peter, döden, barn, musik, mat, problem... you name it. Och jag måste nog påstå att de samtalen var fanimig mer givande än vad pluggandet hade varit under de timmarna.

Men hörni. Det var nog bättre förr faktiskt.

---

Death Cab For Cutie - I Will Follow You Into The Dark
(Detta är då en av de låtarna vi lyssnade på. Det är nog synd att den är sönderspelad av världen.)

Borta bra

Publicerad 2009-02-14 22:49:50 i Allmänt,

Efter en lång natt, respektive dag, befinner jag mig nu på eget territorium. Det känns skönt. För närvarande är det bara jag hemma, eftersom resten av familjen är och badar bastu med familjen Stjärnkvist.

Alla hjärtans jävla dag blev tillslut rätt okej ändå. Haha.

Yeah

Publicerad 2009-02-14 15:04:15 i Allmänt,

Idag är det fan alla hjärtans dag. Jag hatar den dagen.

Men för närvarande befinner jag mig hos Ruffsi, så det är fan najs ändå.

Dance dance dance

Publicerad 2009-02-13 20:11:35 i Allmänt,

På danslektionen led jag verkligen av att sitta och titta på. Det bara kröp i kroppen, redan under uppvärmningen. Så Jag satt och markerade och tillslut hoppade jag faktiskt upp och markerade "lite" vid sidan när vi körde själva dansen. Dessutom hjälpte jag Ellen med ett födelsedagskort till hennes kompis pojkvän. Vi skrev ett rim som löd:
       Här har du en liten banan
       som håller doktorn borta hela dan
       Men på natten, när bananen ätits opp
       kan du titta på din egen kropp!
Så ritade vi lite bananer och hästar på kortet och så. Presenten var alltså en banan. Det vill säga helt random. Haha. Jag älskar sådana presenter.

På vägen hem gick jag över sjön. Eller snarare dansade (bokstavligen). För att liksom kompensera för danslektionen. Jag lyssnade på massa bra musik, bland annat Darins äldsta album som kom ut 2005 (?). Och jag dansade på, med en massa sixsteps, padeboréer och piruetter. Både aund de don och aund de sha .(Nu vet jag visserligen inte om det stavas så, med det var i alla fall vad jag gjorde, haha.) Sjöng gjorde jag också. Och det var ju tur att ingen såg mig, haha, får vi hoppas. Det var i alla fall helt underbart. Kallt, mörkt och stjärnklart. <3

Jag kom även på, på bussen från Slussen, att jag faktiskt är ganska töntig. Jag kom verkligen till insikt att jag är en riktig tönt. Men vafan. Jag trivs ju med det så vad är problemet? :D Töntar är coola!

Fredag den 13e

Publicerad 2009-02-13 12:45:07 i Allmänt,

Idag:
-  är det fredag den 13e
-  flyger HuvaN till Amerikat
-  är jag hemma och sjuk
-  är en tråkig dag då jag borde vara i skolan
-  känner jag mig dålig



Så för att lätta upp stämningen lite i mitt arma huvud satte jag mig vid Macen och klippte ihop en liten trevlig bild av mig och Walle. Inte för att det blev speciellt nogrannt gjort, men lite gladare blev jag i alla fall. Och det var ju det som var hela tanken.

Walle är också hemma idag, som även igår då jag också borde varit hemma. Det känns så dåligt att vara hemma idag. På bildlektionen kommer gamlingarna från Löjtnantsgården på fika och engelskalektionen efter det är den sista innan provet efter lovet. Egentligen skulle jag kunna göra en massa nytta idag, som att skriva på svenskarepotaget, KUHI-hemtentan, plugga till engelska- respektive religionsprovet. Matte kan jag räkna hur mycket som helst. Dessutom har jag tvåböcker jag kan läsa också. Men istället sätter jag mig på min rumpa och gör ingenting, känner mig allmänt bedrövad.

Bedrövligast var det ändå i morse. Då var jag inte säker på om det var värt att stanna hemma eller ej. Självklart hade jag orkat åka till skolan, men jag hade ju inte mått speciellt bra. Dessutom hade det blivit en relativt lång och påfrestande dag, med tanke på att jag har dans direkt efter skolan. Dansen måste jag gå på i vilket fall som helst, för jag kan inte missa fler lektioner.

Det som nästan är värst är att Wilson är kvar i skolan. Jag förstår inte hur jag kunde glömma honom där. Han hade varit perfekt att sitta och göra collage i idag. Men icke! Nu hoppas jag bara att LisaFisa kommer ihåg att ta hem honom åt mig.

Nu vill Walle att jag ska spela Skate2 med honom. Så jag får väl göra det, i brist på annat vettigt att göra.

Jag kanske borde ta en promenad. Och tvinga med Walle.

---

No I don't wanna battle from beginning to end
I don't wanna cycle or recycle revenge
I dont' wanna follow death and all his friends

And in the end
We lie awake
And we dream of making our escape

.

Publicerad 2009-02-12 15:20:40 i Allmänt,

Dessutom satt majoriteten av killarna i trean i datasalen och spelade Quake 3 under lunchen. När jag kom in utbrast en av killarna argt:
-  Vem fan är det som heter Ollonjolle?!
Alla skrattade och pekade på en av killarna nere i höret.
-  Fan ta dig!
Skratt. Killen bredvid dunkade honom i ryggen.

Sköna killar. <3
Haha. Man kan ju undra vad Erik Juntikka skulle säga om han kom in i dalasalen just då.

Torsdag

Publicerad 2009-02-12 14:47:14 i Allmänt,

Igår, när jag satt som bäst med feber, såg jag att det idag på mentorstiden stod "Fika: My och Frida" på schemat. Så mamma och jag hjälptes åt att baka en kastrullkaka, med kokos istället för nötter. Kastrullkaka går på en knapp halvtimme, så det var inga problem. I morse när jag gick upp och skulle till skolan (för jag var tvungen att gå på matten) hade mamma lagt ner kakan i en påse i min väska. Min gullemamma. Dessutom insåg jag, när jag tog fram kakan i skolan, att hon lagt upp den på en bit kartong och skurit den färdigt i bitar. Jag måste säga att jag fick en liten tår i mitt öga.

I matsalen kom Peter fram och petade på mig och sa:
-  Varför får jag ingen kram för?
Så jag kramade honom och han fortsatte titta på mig där vi stod vid salladsbordet.
-  Förut frågade du alltid om jag ville ha en kram, och det gör du inte längre. Du har inte gjort det på jättelänge! sa han.
-  Förlåt, svarade jag, jag ska börja göra det igen.
Han fortsatte titta på mig och gjorde en svepande rörelse med handen, för att säga go on.
-  Vill du ha en kram? frågade jag.
-  Ja!
Och han log. Jättestort.

Nu ska jag korta Walle, hämta mitt täcke och titta på en film. Och bara få vara sjuk.


Minnen - en konstutställning

Publicerad 2009-02-11 10:00:46 i Allmänt,


(klicka för förstoring)

Här är affishen till vår konstutställning som jag satt och pillade med hela kvällen igår. Det är arbetet vi håller på med nu och under fokusveckan som vi ställer ut. Tema minnen, i samarbete med Löjtnantsgårdensäldreboende, som jag säkert pratat om tidigare.

Jag måste säga att jag blev lite nöjd. (: Nu är det bara att skriva ut ett par stycken och gå ut och sätta upp!

Måndag

Publicerad 2009-02-09 17:57:01 i Allmänt,

I morse vaknade jag vid åtta, hade ingenting att göra (eftersom vi inte har någon gympa på två veckor) så jag bestämde mig för att åka in till stan och påvägen promenera över sjön i solen. Och som ni säkert förstått är detta någon jag bara älskar. Solen har ju sovit i ett par dygn så det var mig en riktigt härlig känsla att se den igen! Dessutom hade det frusit till under natten, efter tre dagars tö, så isen var blank och fin. Och hal! Så jag halkade omkring och nynnade på Himlen är oskyldigt blå och hade det bra.

 
 

När jag hoppat på bussen ringer HuvaN och säger att hennes matte är inställd. Vilken tur! tänker jag då och vi stämmer träff vid Odenplan. Där handlar vi lite bröd och annat gott och promenerar till skolan. Utanför Sleven upptäcker vi denna bild:



Typ "Hej-vi-kan-inte-baka-så-vi-gjorde-en-semla-i-photoshop-istället-och-laddade-ner-lite-
florsockerbrushes".
Det hade vi i alla fall extremt kul åt.
(Förlåt, jag menar förstås fastlagsbulle)

   

Efter skolan sprang jag iväg till Slussen och träffade Jessica på vägen. Trevligt! På slussen träffade jag Julia och henns kompis Karin. Julia lärde jag känna på Peace and Love i somras och har inte sett henne sedan dess så det var riktigt trevligt! Vi promenerade till Medis där vi satte oss på Jerusalems kebab för tjejerna ville äta falafel. Så vi satt och pratade i en dryg timme tills jag var tvungen att dra mig hemåt. De walkade mig tillbaka till Slussen, där solen höll på att gå ner.

 

Oj var mycket bilder det blev idag. :D

---

Dagens filosofi
Det är skillnad på att må bra, och att det känns bra.

Idag var en typisk sådan det-känns-bra-dag. Jag har ju mått bättre, men allting kändes underbart. Jag diskuterade detta med Jessica, och vi kom fram till att gränsen där emellan är hårfin, eller suddig som jag ville säga.

OCH! Mössfrilla måste ju vara bland det snyggaste som finns!

Nr 2

Publicerad 2009-02-08 21:30:01 i Allmänt,



Idag blev det ingen Ica Maxi parkering, utan jag körde runt i Duvnäs, upp vid Fannydalsplatån och ut mot Hellasgården. Fram och tillbaka, fram och tillbaka. Och det gick faktiskt mycket bättre än väntat med tanke på att det var andra gången! :D

!

Publicerad 2009-02-06 22:25:14 i Allmänt,

90-talsmusik måste ju vara bland det bästa som finns! Helt jävla underbart!

Latjolajbanlådan!

Publicerad 2009-02-05 22:59:25 i Allmänt,

Jag har nu pysslat ihop en Latjolajbanlåda till Linn, som hon ska få på lördag! Den ska innehålla hennes keps som jag lånade innan jul, plus ett litet paket till med ett armband som jag också gjort idag. :)

  

Det bara skriker "YEAH!"

Publicerad 2009-02-05 15:41:50 i Allmänt,



Ungefär såhär känner jag mig idag!

Idag har jag:
-  Vaknat efter en nio-timmar-natts sömn
-  Lyckats lösa dagens problem om kol14 och en farao först av alla på mattelektionen
-  Lämnat in mina lappar om individuella val och ansökan om utökat program
-  Berättat roliga historier från USA jag hörde på radion i morse
-  Druckit varm choklad
-  Upptäckt bandet The Whitest Boy Alive genom Gösta
-  Vaccinerat mig mot TBE
-  Köpt ett nytt block till matten
-  Prickat in en 409-buss, helt random från Forum
-  Bokat biljetter till Bounce

Och nu ska jag vara hurtig och bengå till MatÖppet och handla så jag kan laga potatis- och purjolökssoppa! Jag ska laga extra mycket den här gången (som om jag inte gör det varje gång, haha), så jag kan ta med mig som middag i morgon.
Snacka om produktiv dag!

Dessutom ska jag börja Satsa tillsammans med ElinPelin! Jag ska lämna in lappen till Mischa i morgon bitti på Sats och sedan ska vi gå på ett BodyPump-pass, innan skolan. Hurtigt! Dessutom har jag ju dans på kvällen.

Jag bara känner hur det plötsligt börjar gå lite uppåt igen. Jag ska börja träna, matte är faktiskt jättekul och snart är det helg, vilket betyder Linns 18-års fest!

Revolutionary Road

Publicerad 2009-02-03 22:08:23 i Allmänt,



Var och såg Revolutionary Road med ElinPelin och LisaFisa. Helt underbar film! Sorglig dock. Det blir som en pånyttupptäckt av hur bra Kate och Leo egentligen är. Tankeställaren man får efter filmen är otrolig.

Jag hinner tyvärr inte skriva mer om filmen nu, eftersom jag måste hjälpa Elin med spanskan. :)

Morgon

Publicerad 2009-02-03 10:38:14 i Allmänt,

I morse var vädret fortfarande helt underbart, så jag bestämde mig för att promenera över Bastusjön igen. Solen höll precis på att gå upp och kylan var verkligen bitande. Men det var precis vad jag behövde för att omvända min annars förfärliga morgon. Att gå över sjön går nästan fortare än att ta bussen utanför huset och åka runt hela Duvnäs Utskog. Jag funderar nästan på att ta den vägen varje morgon, för att bli lite gladare. I alla fall så länge isen håller.


(bild från en av Finlandvisiterna)

.

Publicerad 2009-02-02 16:51:09 i Allmänt,



Dessutom blir jag 18 år om exakt nio månader ränkade jag och Alexandra ut på svenskan! Hon fyller tydligen år på samma dag som jag, som även Matin A-T, Amanda T och Benny.

Onödigt vetande.

Men visste ni att sniglar kan sova i tre år? Och att hamstrar kan ha sex 75 gånger på ett dygn?

Klad liten Myy

Publicerad 2009-02-02 16:16:09 i Allmänt,

Snäll-mamma väckte mig halv sju och undrade om jag inte skulle gå upp. Men icke! Jag somnade om och gick istället upp lite efter sju och satte på mig mjukisbyxorna. Den första lektionen jag har på måndagar är nämligen gympa. Det kan tyckas vara ganska jobbigt, men jag tycker det är underbart. Jag får sova längre, eftersom jag slipper duscha och fixa mig till skoldagen. Det är bara att sätta på sig gympakläder, slänga i sig frukost och gå till bussen.

Gympalektionen hölls av Mårten och Christoffer, och vi spelade basket. I slutet spelade vi en match, i vilken jag gjorde båda målen vårt lag fick. Då kände jag mig riktigt bra! Under lektionen hade jag fått ett sms från Malin, i din dansgrupp. Hon skrev ungefär: Jag ville bara kolla läget, eftersom jag inte sett dig på länge på dansen. Är allt bra? Gullungen. :D

Svenska lektionen flöt på riktigt snabbt, och till lunch serverades det fiskpinnar, aka fiskfriletter. Jag åt hela åtta stycken! På mattelektionen var jag utomordentligt produktiv och gjorde nästan hela matteläxan.

På hemvägen hann jag lämna tillbaka mitt busskort som jag fått från skolan och fick då 610 svenska riksdaler tillbaka. Därefter tog jag motorvägsbussen och hoppade av vid Skuru IP för att gå hem via Bastusjön, trots att jag hade en stog bag med gympakläder och en kasse med skolböcker. Solen var ju faktiskt fortfarande uppe och himlen var oskyldigt blå, som ögon när barnen är små. Att regndroppar faller som tårarna gör, rår inte stjärnonrna för. Jag gick rakt över sjön och kände mig lycklig. Mitt ute på sjön träffade jag Ann och Håkan, min gudmors föräldrar, 60+, som var ute och åkte skidor. Utanför huset träffade jag en av grannarna, Rocky, som stog och funderade. Jag frågade om allt var bra och han sa att han funderade på om han skulle ta bilen eller gå till affären. Jag övertalade honom genast att promenera, eftersom det var helt underbart, vilket han även gjorde.

Väl hemma ville jag inte riktigt gå in, för vädret var så underbart. Riktigt idealiskt vinterväder. Cirkus minus två, lite snö på marken, solen på nedgång och blå himmel som i horisonten skiftar i orange.

Nu, i skrivande stund, sitter jag och lyssnar på Ted Gärdestads Oh, vilken härlig dag. Kan det bli bättre än såhär?

Jo! Ikväll ska jag dansa! Det kommer bli kämpigt, med tanke på att jag missade förra veckans lektion. Men jag ser fram emot det! Dessutom får jag revbensspjäll till middag!

Bara för att jag är så glad så bjuder jag på en bild från den gamla goda tiden!



:D:D:D:D:D

Om

Min profilbild

My

Här skriver jag om allt och inget. Ibland mycket, ibland lite. Ibland inget alls.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela