My pieces, my entirety

Du vet inte vad du har innan du förlorar det

Tisdag

Publicerad 2009-09-29 17:46:30 i Allmänt,

Det är höst nu på riktigt. När jag gick till bussen vid tio var temperaturen under 10 grader och jag hade vantar på mig. I Jarlaparken blåste löven omkring längs marken och människorna hukade för vinden. Jag pratade med pappa häromdagen, och han sa att snart kommer snön där uppe i Dalarna. Då blir det vackert. Mamma och jag har förrresten köpt ett äppelträd som vi ska åka upp och plantera snart.

Jag ser nästan fram emot att det ska bli kallare så jag kan börja använda min underbara halsduk igen. Tillsammans med min jättefina nya kappa. Och mina blå fårskinnsvantar. Gud vad gullig jag kommer se ut. Okej, nu lät det nästan lite ironiskt. Och skrytigt. Men det var inte min mening.

Söndag

Publicerad 2009-09-28 00:27:26 i Allmänt,

Söndagsångest. Jaha, det vanliga då.

Jag kollade igenom mina målningar från måleriperioden vi hade förra året i bilden. Helt otroligt hur mycket jag kunde skapa under så kort tid. Sedan om målningarna är bra eller inte är en helt annan sak. Det är själva skapandet i sig som är det viktiga. Ruset.

Jag vet inte om jag riktigt kommer ihåg hur det känns längre. Det där skaparruset, som just då verkar vara det enda viktiga i livet. Det tar liksom död på allt det dåliga. Nu finns det bara dåligt. En mattebok, som bara blir tyngre och tyngre, och vars uppgifter fortfarande inte är räknade. Ett projekthäfte som öppnats för många gånger utan att det föds några idéer. Tavlor som står och samlar damm.

Mamma vill ställa upp alla mina grejer på vinden, så hon slipper ha dem liggandes här i vardagsrummet. Jag vill inte ha dem på vinden. Då blir de ännu mer dammiga. Och nu tänkte jag ju lägga upp bild på en av målningarna, men eftersom uppladdningverktyget inte vill samarbeta får väl det vänta.

Torsdag

Publicerad 2009-09-24 20:58:25 i Allmänt,

Kreativiteten kom aldrig tillbaka från Australien.
Den skickade bara ett vykort med en massa färgglada fiskar på.

Torsdag

Publicerad 2009-09-17 22:58:46 i Allmänt,

Efter en sjukt påfrestande dag sitter jag nu vid datorn och är helt ärligt taggad på att göra min läxa i nutida konst. Jag kommer inte hinna göra allt idag, så jag får jobba i morgon med. Det är sådana här idé-rus jag lever för, att ibland få skapa något som är så in i helvete bra.

Jag har inte känt såhär på hur länge som helst. Säkert över ett halvår. LisaFisa sa till och med häromdagen när jag satt och stirrade ut i tomma luften på bildlektionen:
-  Men My, du som hade så mycket kreativitet förut?

Ja, vad hände med den egentligen? Nobody knows. Den tog väl semester eller något. Stack till Australien och tog dykarcertifikat. Simmade runt bland hajar, bläckfiskar och koraller. Men tänk om den kommit hem nu, om den faktiskt har saknat mig, och bara längtar efter att få sätta tänderna i min hjärna?

I morgon får ni se resultatet. Det blir spännande.

Tisdag

Publicerad 2009-09-15 22:05:38 i Allmänt,Helgen var wonderful. Men eftersom jag inte har tid till någonting längre måste jag sova desto mer, och då har jag alltså inte tid att sitta och beskriva min kärlek till dessa tre små flickor. (Inte för att jag egentligen tar mig tid att sova, but I hope you get my point.) Tack för helgen i alla fall tjejerna. <3

Fredag

Publicerad 2009-09-11 15:00:19 i Allmänt,

Ikväll rövar vi bort Mill! Jag orkar inte riktigt skriva något givande nu, men på söndag ska ni få se! Så länge låter jag låtens glada gulliga gitarr (GGG!) förmedla min känsla! (Dock inte texten, för den passar ju inte riktigt in i just det här sammanhanget. Men gitarren och melodin!) Äntligen får jag göra något som är riktigt givande. :)

Tisdag

Publicerad 2009-09-08 17:30:24 i Allmänt,

Samtidigt som det är så oöndligt jobbigt att vara tillbaka i den normala vardagen med alla dess mönster, känns det ändå helt underbart att vara tillbaka i skolan. Körkillarna som står och övar i trapphuset på någon av sina arr, någon disneyfilm som körs i "trädgården" på tvåan vars ljud hörs i hela korridoren, att upptäcka att Fredrik Backmans hår faktiskt har blivit långt, få lyssna på Mr D's småhistorier från när han var liten samtidigt som han ska förklara periodiska sytemet. Alla dessa småsaker som förgyller varenda dag.

Jag skulle inte byta min skola mot någon i världen.

Måndag

Publicerad 2009-09-07 22:37:46 i Allmänt,

"Som Mona-Lisa har sitt leende,
så ler jag också när du trampar snett"

Påkommet idag under bildlektionen. Riktigt fyndigt av mig tycker jag.

Söndag

Publicerad 2009-09-06 15:45:02 i Allmänt,

I'm still alive but I'm barely breathing
Just praying to a god that I don't believe in


Having a bad day?

Publicerad 2009-09-04 00:07:54 i Allmänt,Fick denna från Mill. Jag trodde jag skulle avlida när jag tittade på den. Livar upp även den sämsta sinnesstämningen!

---

Har tittat igenom mina bilder nu för framkallning. Jag är inte riktigt klar, men i princip (bortsett från en del redigeringar då). Som det är nu är det drygt 400 bilder, allt från slutet av sexan till förra helgen. Otroligt att jag lyckats få en så liten mängd bilder av alla tusentals jag har. Ska bli helt underbart att få dem på papper!

Det är så fint att titta igenom gamla bilder. Man upplever så mycket saker man glömt, så många känslor och tankar. Jag måste nog erkänna att jag fällde en och annan tår och även ett par gapflabb.

Kanske det trots allt var bättre förr?

Onsdag

Publicerad 2009-09-02 23:57:51 i Allmänt,

Idag hade vi teambuilding inför Tanzaniaresan, och vi fick börja med att på tio färgade lappar skriva upp de saker som är viktigast för oss just nu. I ett hörn på varje lapp var det ett hål, så när man skrivit en sak på varje lapp fick man binda ihop lapparna så det blev som en liten bok. Sedan fick vi gå runt i rummet och byta böcker med varandra, se vad som är viktigt för de andra i gruppen och se om det fanns några likheter. Jag tycker det var en fin övning, jämfört med många andra teambuildningövningar. I min bok fanns dessa med:
- min lillebror
- min säng + tillbehör (dvs sälen, To-To, mini-J, Bertil, kuddarna, täcket etc.)
- mamma
- pappa
- att hitta inspiration
- att sluta tänka
- träffa folk jag tycker om
- minnen
- ljuset
- musik

Det finns så oändligt många saker jag skulle kunna skriva i boken. Trots det känner jag ändå att jag fått med nästan allt det viktigaste. Saker jag går och funderar på under dagarna, eller saker som tycks vara självklara fast de egentligen inte är det.

---Som en del vet har jag och Frida instiftat en gnälldag som infaller den 15 januari. Men eftersom det är åratal kvar tills dess bestämde vi att det borde nog finnas en på höstterminen också. Och den var idag. Inofficiella gnälldagen HT. Jag tror jag har whinat så mycket som det går. Elin blev till och med helt deprimerad ett tag.

Men jag är så trött på hela den här skiten. Allting som man måste göra, borde göra.. och slutligen inte gör. Jag är så trött på att ångra mig hela tiden, att tänka på hur det skulle kunna varit, om jag hade gjort si istället för så. Jag är så trött på att tiden bara går, utan att jag får någonting gjort, utan att jag ens hunnit reflektera över veckan som gått. Hände det egentligen någonting spännande? Beror på hur man definerar spännande. Oftast blir svaret ändå nej.

Notera nu att jag endast gått i skolan i en och en halv vecka och det känns som att jag gått i över en månad. Vad var det jag sa om att gå tillbaka till sina gamla mönster?

Bara den grejen att jag inte längre finner glädje i min skissbok. Jag har den inte ens med mig varje dag till skolan längre. Och vad fan är det för skit liksom? Förr var den mitt heligaste, mitt allting.. my precious. Och nu? Bara en bok med bilder utan varken fantasi, inspiration eller baktanke. Häromdagen satte jag mig och försökte rita en mager kvinna. Kanske anorektisk. Eller bara extremt undernärd. Nästan som ett försök att beskriva hur det känns. Anorektiskt.

Herregud, jag låter så deprimerad. Men vafan, det får man väl också vara ibland utan att folk ska ifrågasätta och analysera det? Ingen kan påstå att det finns någon människa på jorden som aldrig känns sig deprimerad. Som aldrig tänkt, "Men förhelvete, kan du skräpa dig eller? Du kan inte göra ett enda piss, så gilla läget."

Jag vill bara ligga i min säng, dra täcket upp till hakan och gosa in ansiktet i mina kuddar och gosedjur. Ligga kvar där tills världen får liv igen. Eller snarare tills jag får liv igen. Tills jag känner att jag skapa något kreativt och tankfullt, något glädjegivande.

Som sagt, det är gnälldagen idag. Och nu har jag tre minuter kvar, så det är bäst jag publicerar skiten innan det är för sent.

Om

Min profilbild

My

Här skriver jag om allt och inget. Ibland mycket, ibland lite. Ibland inget alls.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela