My pieces, my entirety

Du vet inte vad du har innan du förlorar det

Dag 57

Publicerad 2010-02-26 02:19:58 i Allmänt,

Jag hade tänkt att jag skulle skriva ett litet fint inlägg om den kommande veckan, men det verkar inte bli så. Jag blir hämtad om tre timmar, och jag har fortfarande inte lyckats packa klart. Varför är det så förbannat svårt att packa i tid?

Jag hoppas i varje fall att jag får någon timmes fridfull sömn. Annars får jag sova på bussresan. Det ska i alla fall bli fint att få åka iväg med fantastic four och Elin.

Au revoir!

Dag 53

Publicerad 2010-02-22 21:19:43 i Allmänt,

Det var kaos idag när jag skulle ta mig till skolan. Minus 20 grader celcius, blå himmerl och jättemycket snö. Det hade tydligen gått omkull en lastbil vid Danvikstull, vilket gjorde att bussarna gick extremt sällan. Efter 40 minuters väntande kom jag äntligen på en buss, och jag tror aldrig att jag varit med om en så full buss. Det ver rena undret att den klarade sig upp för backarna i halkan. På bussen fanns en liten glad tant som pratade på om det mesta. Vid en station var ett par personer, däribland tanten, tvugna att gå av för att lämna plats åt avstingande, och då sa hon och skrattade:
-  Jag tänker inte gå av bussen för då kommer jag aldrig på igen! Jag tror jag får sätta mig här nästan, i ditt knä!
Så satte hon sig helt enkelt i en killes knä. De som lyckades stiga på bussen vid stationen efter fick höra tanten berätta om hur trångt det var och hon sa med ett sktratt:
-  Jag sitter ju i en ung mans knä till och med!

På mattelektionen stog det en rullande whiteboard och skymde en liten del av den stora whiteboardtavlan. Jois blev extremt irriterad när han va tvungen att flyttade på den, så jag sa:  
-  Men du kan väl bara skriva på den istället?
Jois tittade förbluffat på mig och sa:
-  Det är det där som kallas att tänka utanför lådan! Det sådana personer som det kommer att bli någonting av! Vissa tänker inuti lådan och blir kvar i det tråkiga livet medan de som tänker utanför lådan får ha jätteroligt. My, du har verkligen förtjänat ditt prefixnamn!

Innan middagen frågade mamma:
-  Behöver du göra klart ditt skolarbete först?
-  Ja, lite,
svarade jag.
Efter en stund frågade hon:
-  Vad menade du me "ja, lite"?
-  Lite,
sa jag.
-  Ja.. lite.. sa hon fundersamt
Första bilden är från i morse. Bild nummer två är från igår när Walle och jag började gräva ur snöhögen på altanen till en igloo.

Dag 49

Publicerad 2010-02-18 10:12:08 i Allmänt,

Jois var sjuk idag, så som vikarie fick vi ha Mr D, som jag annars har i naturkunskap. Oavsett vilket lektion man har med Mr D, är de alltid lika roliga. Idag berättade han om en av sina mattelärare som påminde om någon hemsk figur i en tecknad serie. När han sedan skulle förklara hur han igår skrev anteckningar inför lektionen på sin mobil sa han:
-  I was like, la la laa, i'm writing stuff... on my phone.
Sedan började han förklara kejdereglern av en funktion och sa:
-  Okay, if you take the function of u... FU!"

Ni kanske inte förstår någonting, men det här gjorde i alla fall min dag.

Dag 48

Publicerad 2010-02-17 22:25:19 i Allmänt,

Jag drömde att jag var på månen förra natten. Eller inatt, eller hur man nu väljer att säga det. I alla fall, natten till idag.

Jag minns att jag stog på rymdskeppets tak, och skulle hoppa ner på marken. Hela månen yta var täckt av grått ludd, och allt såg så mjukt ut. Jag hoppade och landade efter ett par sekunder på den mjuka marken, och luddet yrde omkring mig. Otroligt vackert och fridfullt. Plötsligt var Sarah där bredvid mig och vi försökte ta oss över en kulle, även den täckt med tjockt lager ludd. Men luddet bara yrde omkring oss, och vi kom inte någon vart.

När jag berättade om drömmen för LisaFisa gjorde hon denna vackra bild till mig.

 

Dag 47

Publicerad 2010-02-16 09:48:58 i Allmänt,

Jag drömde om dig inatt Jonatan. Du hade skrivit en pjäs tillsammans med Jocke Någon som var helt fantastisk. Händelserna sträckte sig långt bortom min egen fantasi, och utspelade sig på så många ställen att det var svårt att hålla reda på. I slutet sa du till mig att välja vilken scen jag tyckte var finast, men jag kunde inte bestämma mig eftersom jag var rädd att jag glömt bort någon utav scenerna. Så då visade du och Jocke er pjäs en gång till för mig.

---

Påväg hem från pianot träffade jag Lisa, min spanskalärare från Skuru. Älskade Lisa. Hon klappade mig på kinden när vi skulle skiljas åt och sa:
-  Stressa inte ihjäl dig nu. Lova det.

Dag 46

Publicerad 2010-02-15 19:24:53 i Allmänt,

Jag skulle ta basilikaplantan till pappa, och såg inte att den stog i en glasvas. Vasen åkte förstås i golvet, och jag bröt ihop. Pappa fortsatte övertyga mig om att det bara var en vas, och att det inte var något att gråta över. Men jag kunde inte sluta.

Dag 45

Publicerad 2010-02-14 23:28:00 i Allmänt,Jag gjorde faktiskt nyttigheter i helgen. Började skriva på både projektrapporten och engelskapresentationen. Fasst bara i ett par timmar. På tåget upp till Falun. Resten av tiden ägnade jag åt att bygga golv i mitt och Walles rum på Strömstugan och måla listerna till badrummet.

Jag gillar verkligen Strömstugan. Pratade med pappa om det, att det blir sån vacker känsla med den porlande ån, den tjocka rimfrosten på träden och de vidsträckta ängarna. Pappa sa att det slår nästan Kirppu, även fast det tar emot att säga det.

---

Och sedan var det ju alla jävla hjärtans dag idag. Och folk som känner mig vet att jag avskyr alla hjärtans dag. Men jag fick faktiskt hela två stycken alla hjärtans dags-sms. (Notera att jag använt dagens namn redan tre gånger, dvs i varenda mening.) Fast inte från folk som jag träffar dagligen, eller är jättenära vän med. Utan av de två personer jag minst anade att de skulle tänka på mig just idag. De två personer som jag inte trodde skulle ta sig tiden att skiva "Glad alla hjärtans dag" i ett sms. Ärligt talat vet jag inte om jag ska skratta eller gråta.

---

Det finns faktiskt en sak till, mer än Strömstugan och golvet, som har gjort mig glad idag. Jag pratade med Emma, och i slutat av vårt samtal nämde vi bloggen och hon sa:
-  Du borde bli författare! Du kan skriva en enda skitbra bok, så blir du miljonär.
Jag blev faktiskt mycket gladare än jag trodde jag skulle bli. Alla har ju en tendens att skjuta komplimanger ifrån sig. Men alla vet ju visserligen att det är de små sakerna i livet som glädjer en!
Tack vännen. <3

Dag 44

Publicerad 2010-02-13 10:10:58 i Allmänt,

I förrgår gjorde jag en lista på allting som stressar mig. Jag berättade det för Frida, och då sa hon att det är bra att göra listor. Då kom jag och tänka på min bok, Naiv. Super. av Erland Loe, där huvudpersonen gör olika listor över saker och ting. Det är verkligen en fin bok. Den borde ni läsa. Här är i varje fall min lista över stressiga saker:

-  söka jobb (sommar och extra)
-  projektrapporten
-  leta utställningslokal till projektet
-  sv-boken
-  balbiljetterna
-  körkort
-  Elsa och Robin på Ace, har fortfarande inte varit där
-  Max ska till USA
-  teater med engelskan nästa vecka
-  "article presentation"
-  återträff med cp1 + Peter
-  alla hjärtans jävla dag
-  matten
-  rensa datorn
-  städa
-  kylan
-  Jonatan är i London
-  att vintern är så lång
-  de nätter jag sover för lite
-  inte träffat Mill på drygt fyra månader
-  skissboken ligger orörd
-  ensamheten
-  sälja biljetter till skivan
-  köpa 100-dagarsfestbiljett
-  Jocke hör aldrig av sig
-  att ingen förstår hur trött jag är
-  att tiden bara fortsätter att gåDag 43

Publicerad 2010-02-12 11:23:12 i Allmänt,

Jag tappade min klocka i golvet idag.
Glaset sprack.Jag börjar liksom bli trött på det här nu.

Dag 42

Publicerad 2010-02-11 14:15:52 i Allmänt,

Jag gjorde just ett test på NE.se: "Vilken historisk person är du?" Och det visade sig att jag är mest lik Ingmar Bergman.Av våra 150 historiska personer så påminner du mest om Ingmar Bergman!

Ingmar Bergman (1918-2007) var en effektiv regissör med flera kvinnohistorier i bagaget. Avskydde skattemyndigheterna, grubblade på Gud.

Dag 41

Publicerad 2010-02-10 22:05:17 i Allmänt,

I måndags var det projektmässa i skolan och allting blev precis som jag tänkt mig. Folk var imponerade och blev verkligen berörda av mitt verk, vilket jag inte alls trodde skulle bli till så stor grad som det blev. Det var ju förstås jättepositivt.

Igår var vi ett gäng på kryssning med Galaxy över till Åbo. Vi hade många roliga moments, nerköp och uppköp. Jag funderade helt seriöst ett tag på att gå av båten i Åbo på morgonen och åka och överraska Eeva och Sven, och stanna i Finland ett par dagar och bara skita i allt. Åka hem på söndag till exempel. Men jag sov tungt då båten anlände och vaknade först när vi var tillbaka i Åbolands skärgård.

Dag 39

Publicerad 2010-02-08 14:36:02 i Allmänt,"När jag var liten kunde jag trolla.
Jag kunde göra underverk, läka sår och gå på vattnet,
färdas obegränsat i tid och rum,
jag hade makt att förvandla världen eller skapa en ny.

När jag var liten kunde jag trolla.

Det var innan de lärde mig att jag inte kunde."

                                                           Jonas GardellVälkomna på min utställning på skolan idag, start kl 18.
Även i morgon 08.30-10.10.

Dag 38

Publicerad 2010-02-07 16:29:02 i Allmänt,Igår ägnades dagen åt att leka kurragömma på IKEA i Kungens kurva. Eftersom jag, Lisa och Lukas var lite försenade var varenda gömställe upptaget av personer mer tomteluva. Vart man än gick såg man tomteluvor springa förbi, och vilken garderob man än öppnade satt alltid någon tomteluvsklädd där med en finurlig min. Lukas hittade snabbt ett gömställe under en dubbelsäng, medan Lisa och jag sprang omkring med gula Ikea-kassar över huvudet för att smälta in i omgivningen. Men vi blev hittade varje omgång, medan Lukas, som under omgång två krupit in i ett köksskåp, aldrig blev hittad.

Tyvärr är Lisa den enda som har bilder, så ni får se dem när jag lyckats sno dem från henne. Bilden ovan är alltså inte från igår utan från när de hade kurragömma på IKEA i Karlsstad.

Dag 36

Publicerad 2010-02-05 20:31:08 i Allmänt,

När jag gick hem från bussen och skulle gå över Bastusjön låg det ett tjockt täcke med dimma över isen. Snön, som fallit i flera dagar nu, låg tjock. Det hade till och med bildats massa stöp vid isytan. Det här gjorde förstås att jag fick pulsa en lång bit innan jag kom till den plogade banan. När jag stod på den bara isen befann jag mig mitt i dimman, och kunde bara se trädtopparna och hustaken, och långt borta skymta två siluetter. Stillhet.


(Frost på Strömstugans fönster innan nyår)

Dag 34

Publicerad 2010-02-03 21:16:27 i Allmänt,

Vad hände med oss och vi?
Jag antar att man ändå alltid strävar för sin egen överlenad.

Om

Min profilbild

My

Här skriver jag om allt och inget. Ibland mycket, ibland lite. Ibland inget alls.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela