Muffins..!
- Muffins!!
http://www.youtube.com/watch?v=1tcR19y7GPM (<-- kolla!)
Bakning bakning. Vi bestämmer oss för att först göra kladdkakemuffins men nån slags glasyr. Men eftersom vi hittat ett jättefint recept med rosa glasyr så HuvaNs pappa åkte och handlade philadelphia för att vi skulle kunna göra den glasyren. Så det blir kladdkakemuffins med chockrosa glasyr (för att margarinet skulle räcka).
Vi börjar bakandet med HuvaNs mycket bångstyriga elvisp och allt går som smort. Vi ställer upp pappersformarna på en plåt och självklart använder vi oblekta formar, för alla vet ju att på VRG håller vi på med hållbar utveckling. Så ingen klorblekning här inte!
När vi precis ska dutta i smeten i formarna tittar vi på varandra och funderar.
- Är verkligen det här kladdkakesmet?
- Ja.. alltså. Den är lite rinnig...
Och då komer vi på det. Vi har glömt MJÖLET! ... Gapskratt. Vi fick lite fashbacks till förra året då vi skulle baka lussebullar ett gäng. Och gissa vad. Då glömde vi sockret. Hur bra får man bli på en skala? xD
Så vi stoppar i mjölet och duttar äntligen i smeten i de oblekta formarna och börjar göra glasyren. Vi häller i philadelphian i skålen och tittar på receptet. Där står det 1pkt florsocker. ETT PAKET FLORSOCKER?! Vi kollar på varandra och tar fram paketet, som är helt nyköpt. Den enda tanken som finns i våra huvuden är: Ska verkligen hela den här ner i glasyeren? Jag känner lite på tyngden och vi konstaterar att vi bör nog ta lite i taget. Men mycket riktigt: hela paketet ska ner! Det blir visserligen lite för mycket karamellfärg, men vafan. Färger blir ju hur fin som helst! x) Men jag hoppas folket blir glada i morgon på mentorstiden. :)
Undertiden vi väntar på att de en aning missanpassade cpmuffinsarna ska kallna läser vi boken "Knark och sånt". Helt underbar. xD HuvaN säger:
- Det här måste nog vara världens bästa bok...
"John sprang allt vad han orkade över åkern, en stor jättehumla jagade honom! (Humlan var en polishelikopter)"
-----
6 ägg
7 dl socker
4 tsk vaniljsocker
3 krm salt
4 1/2 dl mjöl
1 1/2 dl kakao
300 g smält smör
1 pkt Philadelphia (cream cheese)
50 g margarin
2 msk vaniljsocker
1 pkt florsocker
Röd karamellfärg
Strössel
Rör ägg och socker poröst. Tillsätt resten av ingredienserna. Klicka ner i muffinsformarna! Gräddas i 15 min i 160°C.
1. Smält smöret och låt svalna.
2. Blanda cream cheesen med vaniljsockret.
3. Rör ner smöret.
4. Tillsätt florsockret och rör till en jämn kräm.
5. Blanda ner karamellfärg och låt stå i kylen en stund.
Ta ut muffinsarna ur ugnen och låt dem svalna. Blanda glasyren under tiden och låt stå i kylen en stund. Bred eller spritsa på glasyren på muffinsen och dekorera med strössel.
Kommer bli glasyr över om du bara gör en sats muffins, så gör dubbelt så många muffins eller halvera satsen med glasyren.