My pieces, my entirety

Du vet inte vad du har innan du förlorar det

Dagens

Publicerad 2008-11-28 10:03:54 i Allmänt,Outfit Outfit.

Jag älskar sovmornar. Inte bara det att man får sova längre utan man kan även ta det lugnt och inte stressa. Min buss går om en timme och jag har en hel timme på mig att äta frukost och gå till bussen! Underbart. ^^ Dessutom är himlen blå, vilket den inte varit nu på flera år känns det som.

Satte på radion för en stund sedan och skulle gå från P1 till Bandit, men då hamnade jag på 90,2 där de spelade Brown Eyed Girl. Blev allmännt glad och lät kanalen vara kvar. Sedan visade sig att det var Skärgårdsradion. Haha, hur B får det bli? Men i själva verket spelar de bara sådana där gamla godingar som man har något slags minne till, även om låtarna är sjukt dåliga. Nu snackar de om att Amy Diamond tydligen har gjort en julskiva. Haha! Ja men... bra för henne! :D

Ja. Snart är det jul. Och om 21 dagar slutar vi skolan. :)

Nu måste jag göra klart mitt tal till engelskan.

---

Do you remember when we used to sing
Sha la la la la la la la la la la te da

Moget

Publicerad 2008-11-27 22:55:00 i Allmänt,

Idag berättade Annie en rolig historia på mentorstiden. Den lyder som följer:

Det var en gång två äpplen som hängde i ett träd. Plötsligt ramlade det ena äpplet ned, och då sa det andra:
-  Moget...

---

Btw. HuvaN ringde just och mamma råkade visst vakna. Då lyfte hon luren (eftersom hon har en telefon bredvid sängen) och satte mig på plats och undrade vem det var som ringde såhär sent.
Gissa.. säger jag.
...Men, jag hör ju ingen röst.. säger mamma då lite förvirrat, fortfarande i telefonen i andra änden av huset.
HuvaN fortsätter att vara knäpptyst i sin ända.

Alltså. LoL. Hahah. Bara grejen att mamma lyfter luren i andra änden. Hah.

WalleBalle

Publicerad 2008-11-27 21:04:30 i Allmänt,Kortade just Walle lite till projektet jag håller på med. Ska ta en bild bild i månaden i ett par år och sedan sätta ihop dem till en film. Så får man se hur han växer och förändras. (:

BLUE

Publicerad 2008-11-27 16:14:51 i Allmänt,

I have a blue house
With a blue window
Blue is the color I found that I wear
Blue the streets are
And all the trees are too
I have a girlfriend and she is so blue


Ni vet när han sjunger "da ba dee da ba die", då låter det ju som han säger "If I were green I would die". Och vet ni vad? Om man kollar på lyricsen står det da ba dee... på vissa och If I were green... på vissa. Haha! Snacka om att inte veta vad han sjunger!

Det bästa är ju nästan om man kollar lyricsen till Chacarron. Fy fan vad kul det är! Om ni inte sett den så måste ni kolla, det är allmänbildning!
Kolla in den här: http://www.youtube.com/watch?v=dUH2EWJIw24

Låter börjar med:
ooohuuu yehaaa ... sea.. sou.. jhonn macarron.. yeah macarron nooon
Chacarron, Chacaron, Chacarron, Chacarron...
ualuealuealeuale ualuelaelaellalea alsualsualualauusualulus alsualsualualauusualulus


Öh, ja. Ni förstår.

Wö.

Publicerad 2008-11-27 16:05:21 i Allmänt,

Stavas det ballett eller balett? Hmm..

Borde egentligen plugga matte, men som ni märker gör jag ju verkligen inte det.. Dåligt My!

Men jag orkar inte bry mig. (:

Ballett

Publicerad 2008-11-26 23:13:30 i Allmänt,

Var precis på Operan med mormor och Pelle (mormors man) och såg lite modern ballett. Helt fantasktiskt var det! Tre akter, med tre olika koreografer. Wunderbar. Jag hinner tyvärr inte skriva mycket mer, eftersom sängen kallar. Egentligen vill jag inte lägga mig, för det betyder att jag måste gå upp i morgon.


AKT 1- Moving Glass
Koreograf: Nils Christe


 


AKT 2 - Quondam
Koreograf: Sabrina Matthews
Sångsolister: Karin Andersson, Jeanette Ekornåsvåg


   


AKT 3 - Rättika
Koreograf: Mats Ek


 


Lär mer på http://www.operan.se/templates/DatedPage.aspx?id=1600  :D

Snö

Publicerad 2008-11-26 10:00:34 i Allmänt,

Det snöar ute igen. Ganska små flingor som virvlar runt i vinden. Enligt SMHI skulle snön smälta idag, men det verkar inte så. Jag vill verkligen inte att den ska smälta, inte bara för att det blir så grått och tråkigt utan för att det kommer blir sådan total äckelslask. Nu har vi verkligen drivor med snö på tomten och trotoarerna är helt översvämmade med snö. Tänk när allt det smälter, tänk hur äckligt och blått och grått det kommer blir. Uäk.

När jag vaknade i morse var det mörkt. Såklart. Som alltid nuförtiden, kände jag efter om jag var sjuk, om som alltid, var jag inte det. Jag bara väntar på att jag ska få en massa feber så jag kan vara hemma och ligga i sängen av en anledning. Det känns ju inte speciellt bra att bara vara hemma, av egentligen ingen anledning.

Var och kollade på dans igår, med tjejerna i min dansgrupp. Det var vår lärare, Therese, och hennes crew som dansade. Och hon är verkligen helt fantasktisk. Hon har så hårda, starka rörelser, som samtidigt är så vackra och graciösa. Det är inte många som kan dansa så. Dessutom blir det dans idag igen, fast balett, på Operan.

Jag vill att det ska bli varmt. Så alltidng inte blir så jävligt och ensamt och tyst.


Bild från skissboken Palle. Låt: Death Cab For Cutie - A Lack Of Color

<3

Publicerad 2008-11-24 23:26:57 i Allmänt,

Det blev Finland till helgen. Hur mysigt som helst. Vi åkte till Smidibacka, som är en av stugorna vi brukar vara i där, som ligger utanför Åbo. Allting var helt underbart. <3

Har igen alldeles för mycket att skriva. Men samtidigt så lite.

Jag skulle vilja bli sjuk. Bara ligga hemma i sängen, och inte behöva göra någonting. Slippa träffa folk, lyssna på bra musik jättehögt och bara vara. Det är vad jag behöver.
Har ni tänkt på hur tyst det är när snön faller?

Janne.

Publicerad 2008-11-21 14:08:20 i Allmänt,

Jag har just träffat världens coolaste person. Tro det eller ej, Janne Schaffer. Hur jävla cool som helst är han. Han höll föredrag nu under förmiddagen om hur hans liv sett ut och hur karriären formats. Och han har fan gjort hur mycket som helst! Han har spelat musik hela sitt liv och producerat musik med allt och alla. Och det hela började med att han byggde sin egen akustiska gitarr på slöjden, som stämde perfekt i måtten.

Han berättade om en gång då det kom ett gäng från USA som han skulle producera med. Istället för att ta in på hotell så hyrde de en stor villa i Nockeby som de bodde i. Och producenten hade hittat en ny musikstil som han visade Janne, och hade också fixat en kille som skulle sjunga. Och Janne beskrev det ungefär såhär:

Ja, så kom den där killen då, kortklippt i kostym, slips och vit skjorta, till det där fulla huset. Men vi hade ju inga rum kvar, för alla killarna hade ju nu skaffat svenska flickvänner som bodde med dem. Så vi funderade.. och kom på att pannrummet var ju ledigt! Så vi lade in en madrass, så fick han bo där. Och där bodde han då, under inspelningarna i nio månader, en hel graviditet. Bob Marley.

Bob Marley! Tänk er själva. Han var med och spelade in hans första låtar. Även Ted Gärdestads och Abbas första låtar var han med och producerade. Sedan var det en kille han hade hört talas om, som tydligen skulle vara jätte trevlig:

-  Ja, ni har säkert läst massor i löpsedlarna om honom. Det har stått ganska mycket och han har haft det ganska jobbigt.. Men de sa att han var riktigt trevlig och att alla som träffade honom bara älskade honom. Cornelis Vreeswijk.

Och! Inte nog med det. Han var förband till Pink Floyd och Beatles. Dessvärre missade jag den delen eftersom jag råkade somna i HuvaNs knä, som följd av den bristfälliga sömn jag fick inatt. Skämmigt..

Men hursomhelst. Janne Schaffer är fan den coolaste person jag någonsin träffat. Och dålig på gitarr är han ju inte heller. Han spelade ett par låtar live för oss. Den sista hette Norrland, och den blev jag verkligen kär i. Helt underbar. Det bästa var nästan att när han berättade sin historia var det verkligen inte skrytsamt. Man fattade inte vilka det handlade om innan han nämnde några namn. För de stora artisterna han jobbade med var så gott som okända när han började göra musik med dem. Det otroligast är att när han började jobba mde Abba hade det bara gått 12 år sedan han började med musiken i högstadiet. Ja.. jag skulle kunna skriva hur mycket som helst nu.

Det märkligaste är att jag visste knappt vem han var när jag gick in i den där salen i morse, och nu är han bland det coolaste jag vet.

Jag önskar att jag också kunde åstadkomma något i mitt liv. Något stort.

Carmina Burana

Publicerad 2008-11-20 22:08:17 i Allmänt,

Bet mig just jävligt hårt i läppen. Uuähh.

Var ju och såg (eller hörde) Carmina Burana på Nybrokajen 11, som Elsa och hennes homies gjorde. Eller snarare två klasser från AF och tre från Sthlms Musikgymnasium. Maffigt som fan var det! Verkligen hur häftigt som helst! :D Så om ni får chansen att höra Carmnia Burana live, ta den!

HuvaN och jag bestämde oss trots allt för att gå på entrepenörsgrejen på morgonen. Dock skiter vi i ACT för att jobba på engelskaprojektet som de satt ut tid för under den tiden vi ska vara på kurs. Hu dumma är skolan egentligen? Sätter en kurs som ska förebygga stress på det sista passet vi har att jobba med MultiCulti, som ska redovisas på tisdag. Blir inte det bara mer stressande?

I vart fall var solnedgången otroligt vacker idag. Mammas kontor ligger på fjärde våningen å man ser ut över en liten vik nedanför och en stor skog på andra sidan. Vilket väder det än är, är det alltid lika sännade titta ut genom fönstret. :) Hade ju tyvärr ingen bättre kamera än den på mobilen så den fick duga.


Awesome!

Publicerad 2008-11-20 17:39:29 i Allmänt,Spelade på orisinal.com. Helt underbara spel. Men kolla på mitt första high score, och sedan det andra när jag spelade igen. Haha! x)

Men gå in på www.orisinal.com och spela spela spela! Speciellt Winter bells. ^^ Om inte länken funkar kan ni söka på "winter bells" på google och klicka på första länken som kommer upp.

Weei. :D

Dagens

Publicerad 2008-11-20 15:23:37 i Allmänt,

När jag vaknade i morse var det mörkt ute. Nej, det var inte bara mörkt. Det var kolsvart. Ingenting såg man. Och varför ska man då gå upp, om inte ens solen gått upp? Så jag gick på toa och la mig sedan på sängen med knäna uppdragna mot magen i kanske tio minuter för att vänta på att det blev ljusare. Då hade jag redan snoozat alldeles för länge och hade egentligen bråttom. Men jag klarade bara inte av att gå upp när det var så mörkt.

Tillslut var jag ju tvungen att gå upp i alla fall och jag bestämde mig för att "missa" min buss och ta nästa. Då blev det inte lika stressigt. Mamma hade gjort fruktsallad och jag glufsade i mig till frukost. När Walle vaknade gjorde han och jag varm choklad. Men när jag precis värmt min insåg jag att det bara var två minuter kvar tills bussen gick, så jag hällde ner chokladen i en burk, stoppade den i väskan och sprang iväg till bussen.

Dagen var kort, bara två lektioner. Och så mentorstiden. Sedan bestämde jag mig för att åka till mamma jobb, där jag nu sitter. Har lovat att fixa lite med deras webbsida, men borde egentligen göra engelska. Och matte.

I morgon ska vi tydligen ha resource day, och vi i tvåan ska gå på massa föredrag hela dagen om entrepenörskap. Eftermiddagens aktivitet missar jag dock eftersom jag har ACT-kursen (man lär sig medel för att förebygga stress). Men jag funderar nästan på att strunta i hela dagen och vara sjuk. Eller "sjuk". Fast tänk om jag missar värsta intressanta grejerna då? ... Ja. Vi får se hur det blir.

---

Dagens
färg: orange
känsla: varm choklad i magen
plagg: Lynx-flisen
låt: Sum 41 - Look at me
person: Fredrik Backman (matteläraren.. haha)

.

Publicerad 2008-11-19 22:37:25 i Allmänt,Jag älskar dom här killarna. Rakt igenom.
Så jävla vackra.

.

Publicerad 2008-11-19 21:48:23 i Allmänt,

Jag vill att han ska kolla på mig sådär också.

Egentligen har jag så jävla mycket att skriva. Men samtidigt så jävla lite.

Onsdag

Publicerad 2008-11-19 15:55:39 i Allmänt,Var och såg Knyttet i morse med mamma i Sickla. Det var ju självklart bara femåringar där, som kom gående hand i hand på led med sina små reflexvästar. Men söt var de i alla fall. :) Och jag förstår inte att jag inte sett filmen tidigare. Den gjordes ju herregud 1987. Och Hur gick det sen 1997.

Dessutom. Checka out det här. Chris Martin planerar att sluta.
http://www.aftonbladet.se/nojesbladet/musik/article3802296.ab
Nu blir jag nästan lite ledsen.

Dagens

Publicerad 2008-11-18 23:06:43 i Allmänt,Hejjagharendåligmobilkameraochroligareblirdetinte.

Igår efter allt dansande var jag så trött när jag kom hem att jag började gråta för ingenting. Ingenting och allting. Jag bara grät och grät, utan slut. För allt som fanns att gråta över, som jag inte gråtit för.

Idag blev det inte sju timmars dans utan istället cirkus sex timmars målning. Jag hade två tavlor (egentligen tre) att göra klart tills i morgon och jag måste påstå att jag faktiskt blev klar. Självklart skulle jag kunnde jobba mycket mer med dem, speciellt det "inre landskapet" som vi gjorde. Men nu blev det som det blev, och vi ska ställa ut i morgon. Det enda som saknas är den beskrivande texten till det "inre landskapet".

Hejochhå. I morgon är det onsdag. Då skulle jag egentligen stått som fackelbärare på invigningen till filmfestivalen. Men tvåorna och treorna ska tydligen ha konsert och den vill jag ju se. Dessutom har jag ju pianolektion. Så om jag går på konserten kommer jag inte hinna åka hem efter pianot, utan måste äta i stan. Jag funderar nästan på att stanna hemma och kurera mig istället. Skita i både konserten å facklorna. Bara ta det lugnt och kanske räkna lite matte. Eller läsa en bok. Jag vill verkligen inte bli sjuk nu, när vi ska till Suomi på fredag och allt. Sitta ute i älgpassen och frysa. Då är det ju inte så kul med feber. Fast då lär det ju inte bli något älgpass heller. Men vi får se hur jag gör. Jag ska i alla fall se Vem ska trösta knyttet och Vad hände sen? på bio i morgonbittti vid tio. Det kommer ju bara vara massa småbarnklasser där. Och så jag och mamma förstås. Men jag ser verkligen fram emot det.

Jag har i alla fall kommit på en sak. Jag borde ägna mer tid åt mig själv.

Söndag

Publicerad 2008-11-16 20:06:24 i Allmänt,

Det snöade idag. Jättemycket. Skickade ett sms till Jessica och svaret blev:
"Va?! Vart är du?! :O :D:D:D:D nej vänta! Det snöar ju! :D"
Haha. Som sagt. :P

Träffade aporna igår också. Det var ett tag sedan sist. Carl hade köpt chips på IKEA (IKEA-chips! Fatta den grejen!) och jag hade med mig nachosar. Tyvärr hade vi ingen dip så vi fick gå till Ica Maxi och köpa. Och eftersom jag inte hade pengar med mig slapp jag betala. ^^ Vi såg  en Tim Burton film, Sleepy Hollow, som självklart var strålande. Mörk, grotesk, humoristisk.. och strålande! Sedan blev det halva Aliens också. Fast jag somnade, som vanligt. Men det var trevligt. <3

Jag insåg idag att jag kommer dansa sjukt mycket i morgon. Först har jag dans på gympalektionen, sedan har vi dans på estetiska orienteringen, sedan ska jag ta igen dans jag missat plus dubbeltimme dans efter den lektionen. Det betyder att jag kommer dansa totalt cirkus sju timmar i morgon. Och jag som redan har träningsverk.

Dessutom har jag asmycket att göra. Och en jävla "Unity Day" i Zambia att skriva om. Hittar verkligen ingen fakta alls. :S

Hejochhå. Vi får se hur måndagen blir. Alltid lika.. spännande.

Löser det sig?

Publicerad 2008-11-14 14:43:55 i Allmänt,

Timbuktu - Det Löser Sej

Hej allihopa, hej hej hallå
hej god dag, tack god dag, hej goddag, hur är läget?
Jo tack så här är det att ännu en gång står vi inför samma gamla problem som vanligt.
Dom ofantligt stora och dom pyttesmå, och jag vet som vanligt inte hur vi ska lösa
eller komma över dom här sakerna som står emellan oss och total lycka.
Men vad jag tror är att om vi skiter i det och inte gör ett piss
så kommer nog tiden att lösa hela grejen, för tiden har en sån magisk effekt på oss.
Mañana mañana, eller manana manana som vi säger.
Skjut på det, skjut på det, skjut på det!

Hon sa att det gått tre veckor över tiden
Jag tänkte det är bäst att hon överdriver
Vadå dom pillerna du tar var dag
Hjälper inte dom ska du och jag ha barn
Jag menar, jag har gig och du har ditt plugg
Det är väl bra med kids men nu är litt dumt
Men gynekologen säjer att det finns risker
Och psykologiska aspekter som trycker
Fan va lätt att vara efterklok
Ska det bli nytt liv för vi hade sex ihop
Jag menar jag kan inte ens planera en dag fram
Ett sånt ansvar kräver en fulländad man
Och det är långt ifrån jag och knappast du
Nåt att ångra nån dag inget vackert slut
Ett snabbt beslut eller du är inte säker
Bara ett sår till som kanske tiden läker

Det kommer ordna sej
det gör det alltid
jo det löser sej
så brukar allt bli
det kommer fixa sej tillslut
det är inget tvivel om
fast nu känns skiten sur
och flera mil ifrån
det ordnar sig...

Jag kastar bollen i luften
ser var den landar
låter den studsa ler när den stannar
vet var jag är man är var man hamnar
trevar och famlar lever och andas
blundar åt problemen som samlas
hot från den ene brev från den andre
fogden är sne och har kletiga vantar
tror inte det men teven den stannar
livet är för kort för sånt
passerar såna bekymmer på min horisont
Planerar aldrig i förväg ja spar på tiden
tar ner det till en nivå där jag bara glider
tar det lugnt ingenting att stressa för
kvittar vad som väntar bakom nästa krök
inget jobb inget slit inget folk kommer hit
inget knas inget skit för jag vet

Det kommer ordna sej
det gör det alltid
jo det löser sej
så brukar allt bli
det kommer fixa sej tillslut
det är inget tvivel om
fast nu känns skiten sur
och flera mil ifrån
det ordnar sig...

Lyssna förr eller senare så kommer hon fatta
plus du tog det jävligt lugnt och lät henne tala till punkt
hör hur du resonerar nu när vi snackar
man du gjorde inget dumt lät som hon tog det för tungt
Vi har ungt blod i ådrorna studs i dojan
vi måste gasa när vi kan och få bukt med nojjan
och jag kör om du ger mig nyckeln eller cykeln väljer flykten
härifrån passa på när du sluppit bojan
måste kolla av resten av världen vi roddar resten på vägen
liftar till löningen har landat
gått från värsta misären till förfest i baksäten
då är jag oförmögen till att stanna
tjänar inget till att oroa sej mer
det som är gjort är gjort och jag vet att jag kan lova dej
tärningen är kastad allting står på spel
så spela korten fort för du vet det kommer ordna sej

Det kommer ordna sej
det gör det alltid för det löser sej
så brukar allt bli
det kommer fixa sej tillslut
finns inget tvivel om
fast nu känns skiten sur och flera mil ifrån
det ordnar sej det gör det alltid
för det köser sej
så brukar allt bli
för det fixar sej tillslut
som allt annat
om det inte går nu
så skjuter vi bara fram det
det ordnar sej...

LoL

Publicerad 2008-11-13 19:06:43 i Allmänt,

Jag pratar med HuvaN i telefon och säger:
-  Jag frågar Tim också...
Hon är helt tyst och det enda man här är tangenterna som knattarar. Efter ungefär fem minuter säger hon:
-  Vad sa du?

Hahahah! Herregud, vad hon är bra den där fjanten! xD

Yeah yeah yeah...

Publicerad 2008-11-13 18:30:24 i Allmänt,

Jag är ensam hemma nu. Och det är då meningen att jag ska laga något supergott till middag. Men icke. Istället blir det lite skorpor och ett glas oboy. Asbra My! ... naat. MAn ska äta mycket. Speciellt frukost. Annars mår man inte bra. 

Tänkte i alla fall ta med kameran till skolan i morgon för att dokumentera lite. Möjligt att det kommer upp lite bilder här :) Börjar egentligen klockan 12:20 i morgon, men jag skippar sovmorgonen och åker till skolan till klockan 09:00. Ligger sjukt mycket efter i bilden, så jag har mycket målande att göra. Det blir nog massa måleri på tisdag kväll också, eftersom skiten ska vara klar på onsdagen. Dessutom måste jag redigera klart bilderna till mammas hemsida till Lisenkurser, som hon tjatade om senast igår.

Fick ett sms från skolan nyss också:
"Hej alla i 10F! Diskussionen på mentorsmötet idag kändes inte bra så vi vill träffa hela klassen i morgon, kl 12:00 i sal 136. Hälsningar Brian och Perinlla"
Jaha, och vad var det där? tänkte jag förstås. Så jag ringde först till HuvaN, sedan till Lovisa, för att ta reda på vad som hände. Jag fick en liten bild av det i alla fall, men det återstår att se i morgon hur vi löser det. Tänker inte gå in på något, för det var så komplicerat. Känns nästan lite konstigt att gå i morgon, med tanke på att jag inte var där igår och jag vet inte exakt vad som sades. Men ändå kan jag ju inte strunta i det och bara nonchalera problemet, som HuvaN sa.

Ja hörni. Man kan inte hinna med allt jämt, även fast man önskar det.

Dagens

Publicerad 2008-11-13 17:18:53 i Allmänt,Så istället för att göra min engelska lekte jag lite i photoshop och gjorde om en ful bild på mig till ännu fulare. Ögat blev väl rätt kul, med håret orkade jag inte vara noga med, så det blev inge snyggt.

Sitter och nynnar på The Ice is Getting Thinner av Death Cab for Cutie. Jättesorglig är den. Klistrar in texten så får ni läsa. Kanske en länk också. Men läs verkligen texten, för den är så sjukt bra. <3

Egentligen händer det inte så mycket i mitt liv. Det segar på samtidigt som tiden går för fort. That's it. Roligare än så blir det inte.

---

Death Cab for Cutie - The Ice is Getting Thinner

We're not the same, dear, as we used to be
The seasons have changed and so have we
There was little we could say and even less that we could do
To stop the ice from getting thinner under me and you

We buried our love in the wintery grave
A lump in the snow was all that remained
But we stayed by its side, as the days turned to weeks
And the ice kept getting thinner with every word that we'd speak

When the spring arrived, we were taken by surprise
When the flows under our feet bled into the sea
And nothing was left for you and me

We're not the same dear and it seems to me
There's nowhere we can go with nothing underneath
Then it saddens me to say what we both knew was true
That the ice was getting thinner under me and you

The ice was getting thinner under me and you


Lyssna här:
http://www.youtube.com/watch?v=uRJtwoXM17U

Ja.

Publicerad 2008-11-11 22:41:26 i Allmänt,

Och plötsligt står hela familjen i köket och twistar till Michaels Jacksons "Rockin' Robin" med tandborsen i högsta hugg!

Freddepedde

Publicerad 2008-11-11 19:23:28 i Allmänt,

I söndags efter mitt lilla släktkalas var Fredrik kvar och ät middag med oss. Fredrik (eller Freddepedde som pappa säger) är 7 år, tror jag, är min syssling och väldigt hyper. Han satt hela middagen och berättade alla sina roliga historier han kunde. Och gud så vi skrattade! xD Här är en av de historier vi jag och pappa skrattade mest åt:


"Det var en gång en tysk och en rysk och en kines som skulle tävla om vem som kunde vara längst inne i den håla där Snoppätardraken bodde. Tysken gick in först och kom ut efter fem minuter och skrek:

-  Aj aj! Min snopp!

Då var det ryskens tur att gå in. Han kom utspringandes efter tio minuter och skrek:

-  Aj aj! Min snopp!

Då gick kinesen in och var inne i hela tjugo minuter. Men då kommer draken utspringandes och skiker:

-  Aj aj! Min Tand!

Kinesen springer skrattandes ut någon minut senare och säger:

-  Ching chang chong, min snopp den är av betong!"

<3

Publicerad 2008-11-09 21:00:22 i Allmänt,

Igår skulle det vara filmkväll hos HuvaN. Men när jag kommer till centralen och träffar tjejerna (Elin, Lovisa Frida och HuvaN) visar hon en schal och säger:
-  Kolla min nya schal, My.
Och plötsligt har jag en bindel för ögonen och musik i öronen för att inte veta vart jag är eller vart jag ska. Så jag blir ivägsläpad på både tunnelbanor och bussar och hamnar tillslut på restaurang. Gullepluttarna bjöd mig alltså på födelsedagsmiddag. <3

Senare på kvällen stack jag förbi Maxi, där det var några till. Det var också trevligt, för det var ju ett tag sedan. :)

Lördag

Publicerad 2008-11-08 15:31:23 i Allmänt,

Förlåt för det jobbiga inlägget igår, haha. :P Jag var helt uppslukad av reklamerna för Sony Bravia. Jag hoppas verkligen ni kollar på dem. En del av dem har ni väl sett på tv, men det borde finnas någon av dem ni inte sett. Den med studsbollarna har ni garanterat sett. Och den är ju helt otrolig! Att de slänger ner 250 000 studsbollar ner för en gata i San Fransisco. Och alla de där trådrullarna som de släpper ner för en av pyramiderna i Egypten. Helt sjukt. Tänk peronen som kom det där(och då syftar jag på alla de fyra reklamerna). Han måste ju ha störta fantasi ever! Alltså jag vill nästan köpa den där Sony-tvn, bara för att reklamerna är så jävla snygga :D

Här kommer länkarna igen :)
Studbollarna: http://www.youtube.com/watch?v=oP5J4W5GQ3w
Färgexplosionen: http://www.youtube.com/watch?v=oKV6dBvVDdA&feature=related
Trådrullarna: http://adsoftheworld.com/media/tv/sony_bravia_pyramid
Play Doh-kaninerna: http://www.youtube.com/watch?v=yqhaF02Aob8

Och jag lovar, ni kommer älska dem! :D

Fredag

Publicerad 2008-11-07 13:15:14 i Allmänt,

Idag får jag äntligen träffa Millpill. <3 Det måste varit snart två månader sedan jag såg henne sist. Och det suger verkligen.

Sitter nu på dikitaliska bilden och pillar. Jag är klar med postern till Kulturkafét, så nu ska jag fixa med bilder till mammas webbsida, som jag lovade göra. Det kan till och med hända att jag får lön för det! :O

Här kan ni kolla på css:n hon ska använda: www.csszengarden.com/?cssfile=149/149.css
Loggan gick inte att lägga upp, så ja länkar till sidan när allt är klart om några veckor så får ni se :D (så gör jag lite reklam på samma gång :O)

Hon håller alltså på och ordnar utbildningar och kurser för läarare och skolpersonal för rätt bemötande av elever som har Asbergers syndrom eller autism. Riktigt intressant faktiskt! Kolla gärna in den här sidan och läs lite :)
www.autismforum.se

Torsdag

Publicerad 2008-11-06 16:25:36 i Allmänt,

Lina skrev:
"Så du lever i en lycklig bubbla just nu?! ;D :)"

Det kan jag inte svara på. För jag vet inte.

Det ringde en tjej idag btw, från c/o Jones där jag var och blev fotad. Jag hade skickat intresseanmälan om att vara statist på en McDonald's-rekalm (via statist.se) och det var de som anordnade det. Så ringde de alltså idag, och undrade om jag fortfarande var intresserad. Vilket jag såklart var! Det jag ska göra är i princip att sitta i bakrunden och äta, haha. Helt okej alltså! Dessutom ligger arvodet på 1000 spänn. Tusen svenska riksdaler! Halleluja pastor, säger jag bara! :D

CAUTION!

Publicerad 2008-11-05 21:45:46 i Allmänt,

Nu, alla danstjejer! (Och killar såklart) Bounce har äntligen gjort en ny föreställning! Klistrar in beskrivningen. Snacka om att det lockar! :D Jag är verkligen så sjukt taggad. Taggad till tusen! Så på fredag tjejer snackar vi om vilken dag det blir så fixar vi biljetter till skiten! :D
Caution! utspelar sig runt om, ovanför, bland publiken, och som titeln säger: var beredd på allt från vatten, djur och blod till förstås svettig dans. Om detta avskräcker dig - så kom! Det här är en föreställning som handlar om rädsla och att övervinna den.

På scen
Bounce Streetdance Company
Konstnärlig rådgivare
Stina Oscarson
Scenografi
Torbjörn Isaksson
Ljusdesign
Linus Fellbom
Ljuddesign
Jerker Aderwall
Kostym
Lena Lindgren

OBSERVERA
Du kommer att stå upp under hela föreställningen.
Rekommendation: Klä dig ledigt.
Höga ljud, stroboskopljus, hundar, blod samt vatten förekommer.
Lämplig från 11 år.
Föreställningens längd ca 1 h 15 min.

5 november

Publicerad 2008-11-05 21:30:24 i Allmänt,

Idag fyllde alltså mamma år. OCh som jag nämn ställde jag rosen och presenten på bordet tillsammans med en bild på mig och Walle. Det blev fint. :) Tyvärr var Gonzales-skivan inte lika bra som vi trott. Men såhär såg det ut när mamma vaknade :)Obama vann ju presidentvalet. Halleluja! :D Jag hade en förvånansvärt bra dag med en amssa trevligheter. När jag nämnde det för HuvaN sa hon bara nöjt:
Ja... Det är ju en ny dag idag...
Då med tanke på presidentvalet, som kanske förstod.

Dessutom träffade jag Jessica på bussen i morse som jag fick ett presentkort på H&M av. Jag hade önskat mig en speciell halsduk, men hon hde inte hunnit köpa den än, så istället fick jag presentkortet. Så på håltimmen åkte jag med Frida och köpte den. :D Den är jetefiin. ^^

Och när jag kom hem fanns en ny liten hälsning från brevbäraren igen. Jag måste nog skriva en liten hälsning till honom eller henne och säga hur trevligt det är. :D

 Halsduk (fel hårfärg, ja vet :P) och brevet :D

Mumin och Tove Jansson

Publicerad 2008-11-04 23:17:43 i Allmänt,

I morgon är det min tur att hålla konstpaus på Kultur- och Idéhistorian, dvs berätta om ett konstintryck. Mårten berättade historien bakom sin Bab Marley-tavla, Jessie berättade om Astridlindgrens stuga som hennes morfar tapetserat om och Nicolle berättade om Olympos berget. Och nu har alltså turen kommit till mig.

När jag bad mamma om hjälp och berättade om uppgiften ville jag ta ett exempel, och valde muminkopparna i köket. Och då fick mamma en snilleblixt. Det var ju självklart att jag skulle prata om Vem ska trösta Knyttet! Eller Hur gick det sen. I alla fall om Mumin och Tove Jansson. Så jag valde Hur gick det sen.

Så min konstpaus i morgon kommer alltså handla om Tove, Mumin och vad de betyder för mig. :)

Tove har ju en helt egen stil. Och i böckerna jag nämnde har hon illusrerat allting själv och har tillochmed skrivit texten förhand. Det är så personligt! Och visste ni att hon har illustrerat boken Bilbo? Och Alice i Underlandet? Det ni! Karaktärerna har hon hämtat inspiration till från människor i sin närhet. Som muminmamman liknar hennes egen mamma otroligt mycket, och Too-tikki är en avbild av hennes livkamrat Tuulikki.

Tove Jansson är helt enkelt cool.

Det roligaste med boken Hur gick det sen? är att i den sidan man har uppe finns alltid ett hål någonstans så man ser in på nästa bild. Det skapar liksom en barnslig nyfikenhet som inte går att beskriva.Illustrationen till Bilbo.


Alice i Underlandet.


Too-tikki som fiskar i ån.


Och så sist men inte minst - dagens mumin på film. (:

Sol, vind och vatten

Publicerad 2008-11-04 08:59:48 i Allmänt,

Idag är det sol, vilket jag är otroligt glad över. Det märks verkligen skillnad på humöret och om det regnar eller om solen skiner. Så idag är jag lite gladare, trots att det kanske inte är världens bästa dag. :)

I morgon fyller mamma år och då ska vi också äta middag på Udden, hos mormor och Pelle (mormors man). Vilket betyder: Mer presenter! :P Jag ska köpa en José Gonzales-skiva till mamma. Eller den blir väl snarare från hela familjen. Lovade också pappa att jag skulle köpa en stor ros. Eftersom mamma vaknar av sig själv klockan halv fyra på morgonen (!) Så blir det ingen frukost på sängen för hennes del eller så. Jag tänkte ställa rosen och paketet på köksbordet med ett litet kort när hon gått och lagt sig, så får hon hitta det när hon vaknar. :)

Idag blir det nog bara plugg plugg plugg. Eller antagligen inte, om jag känner mig själv rätt. Men jag ska försöka i alla fall. Som mamma sa. Det är ju trots allt aldrig för sent att ge upp, så det är lika bra att försöka lite till.

Och frukost får jag inte glömma. Det är viktigt.

See ya, folks! (höhö)

Måndag

Publicerad 2008-11-03 13:29:57 i Allmänt,

Så var skolan igång igen. Och jag har inte gjort ett piss under lovet. Trots att jag lovade mig själv att åtminstone göra matte och engelska. Men icke.

Så nu blev det plötsligt asmycket att göra. Så jag tog mig själv i kragen och skrev ut ett litet rutnät på ett papper som jag ska skriva planering på över fyra veckor. Pretty good, huh? :D Sen gåller det ju att fälja den också, men det är en annan femma.

Ralle kom nyss och börade diskutera om bloggen. Och vi kom fram till att jag missade mitt ettårs-jubileum här på bloggen. :O Det var den 24 okt, kl 22:27. Jag gjorde visserligen två inlägg den dagen, men jag kom absolut inte ihåg att det hade gått ett år. Ett år! Det är verkligen jättelång tid! Tänk vad kul det skulle vara om jag bloggade i flera flera år, och sedan gå tillbaka till de första månaderna och kolla. Hela mitt liv på en liten sida på internet. Ja hörni. Vad säger ni om det? :P

Halleluja

Publicerad 2008-11-02 16:18:09 i Allmänt,

I morse fick jag en tårta. En sådan där som vi alltid brukar baka till släktkalasen. Som en chokladsockerkaka, fast med tre lager (iknlusive översta då) med en slags apelsinchokladgegga. Hur god som helst! :) Och vet ni vad jag fick? En matta! En zebramatta! Fatta hur glad jag blev! ^^ Sedan fick jag ju allt möjligt annat, men det tänker jag inte tråka ut er med. :P

Här kommer btw en bild på hårfärgen. Försökte vara med så lite som möjligt på bilden eftersom jag är osminkad och ful just nu. Men men. :D

I sjutton år har jag nu levat mitt liv

Publicerad 2008-11-02 01:00:20 i Allmänt,

20 minuter inna tolvslaget säger Conne att han ska minsann vara först att gratta mig. Och mycket riktigt. Precis på tolvslaget kommer ett "GRATTIS :D:D:D". Och en halv sekund efter kommer en hel jävla konferens med folk från lägret som säger grattis och Ruffsi ringer med några apor och sjunger.

Ja. Sweet seventeen. Grattis på mig. Och grattis Benny, vilken tid du nu föddes, hah.

Walle kom och kramade mig godnatt och sa nöjt:
Du kommer få världens bästa presenter i morgon.

Jag hoppas dom inte väcker mig så jävulskt tidigt. Fast, vi ska ju trots allt till Ikea. :P

Sov gott :D(nu blev det ju förstås en bild med den gamla hårfärgen, eftersom Emma har alla de andra :P)

Livet leker

Publicerad 2008-11-01 21:51:09 i Allmänt,

Plötsligt blev allt så najs. Så jävla najs. Trots att det var pisskallt när jag skulle gå hem från Emma och förlorande känseln i benen. Trots att ja sitter hemma ikväll istället för att dra till Ruffsi. Trots att familjen klagar på mig att jag har för mycket saker utspritt i huset. Trots att jag fick diska efter maten.

Jag hoppsade hela vägen hem från Emma. Jag orkade ju inte springa. Och allt blir ju så mycket roligare om man hoppsar dessutom! Så jag satte lurarna i öronen och radion på 106,3 och det enda jag kunde höra då var den underbara musiken. Wünderbar.

Precis som nu. Fast nu är det Coldplay. Disken är klar, mitt hår är nyfärgat, jag ska göra ett collage i Palle. Mamma har flyttat ut matbordet till det nya rummet så jag får sitta här på golvet i köket. Men det blir mysigt. Jag har ju trots allt skidsockor på mig. Och för en gångs skull stanna hemma och bara vara. Jag måste ju vara fit for fight tills i morgon!

Och Emm, tack för ännu en hårfärgning. Blev hur snyggt som helst :D As usual ;) <3
( bilder hittar ni nog på hennes blogg http://www.bluice.blogg.se/.. i hope? (: )

---

Coldplay - Strawberry Swing

They were sitting
They were sitting on the strawberry swing
Every moment was so precious

They were sitting
They were talking under strawberry swing
Everybody was for fighting
Wouldn't wanna waste a thing

Cold, cold water bring me round
Now my feet won't touch the ground
Cold, cold water what ya say?
When it's such...
It's such a perfect day
It's such a perfect day

I remember
We were walking up to strawberry swing
I can't wait until the morning
Wouldn't wanna change a thing

People moving all the time
Inside a perfectly straight line
Don't you wanna curve away?
When it's such...
It's such a perfect day
It's such a perfect day

Now the sky could be blue
I don't mind
Without you it's a waste of time

Could be blue
I don't mind
Without you it's a waste of time

Could be blue,
could be grey
without you I'm just miles away

could be blue
I don't mind
Without you it's a waste of time

Om

Min profilbild

My

Här skriver jag om allt och inget. Ibland mycket, ibland lite. Ibland inget alls.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela