My pieces, my entirety

Du vet inte vad du har innan du förlorar det

.

Publicerad 2009-05-28 23:04:02 i Allmänt,

Jag stod i duschen och ville försvinna.
Men hur jag än försökte, lyckades jag inte.
Det bara sved i ögonen.

.

Publicerad 2009-05-26 23:53:52 i Allmänt,

On the back of a motor bike
With your arms outstretched trying to take flight
Leaving everything behind

But even at our swiftest speed
We couldn't break from the concrete
In the city where we still reside
Helgens konst.


(Uppdatering från helgen kommer förhoppningsvis snart.)

Trygghet

Publicerad 2009-05-25 20:25:19 i Allmänt,

På senare tid har jag insett att jag fastnat i min musik. Jag sitter liksom fast, eller som en LP som hackar och bara spelar samma versrad om och om igen. Jag behöver något nytt, med ny inspiration.

Jag insåg idag varför jag inte tagit tag i detta, bara det lilla enkla att söka upp de artister jag vet är bra men aldrig riktigt lyssnat på. Anledningen är helt enkelt att jag inte kan ta in fler intryck. Ny musik skapar ett virrvarr av nya tankar och bilder i huvudet på mig, och det är jag inte riktigt redo för insåg jag idag. Mitt huvud är redan överfullt av alla intryck, så musiken som jag känner så väl skapar en trygghet, en känsla av att känna sig hemma.

Så tills intrycken i min vardag avtar kommer endast lugnande musik strömma ur mina hörlurar. Trygg, hemmastadd och lugnande musik.(HuvaN jag vet att jag har bajs i ögat på bilden.)

Dagens konst, plus ödet

Publicerad 2009-05-20 16:48:03 i Allmänt,
---


Som ni säkert vet är jag i extas över att äntligen få fylla år på en skoldag i år! Min födelsedag ligger nämligen alltid på höstlovet, men nu ligger den för första gången efter höstlovet! Är inte det fantastiskt? MEN! Nu är det ju så att jag ska göra den trevliga trippen till Tanzania under höstlovet, vilket betyder att jag kommer fylla 18 år i Tanzania! Det vill säga inte alls i skolan! Pratade nyss med mamma om det och hon sa:
-  Men det är väl inte meningen.
-  Vadå?
-  Det är väl inte meningen helt enkelt att du ska fylla år i skolan. Det är
ödet. Du har aldrig fyllt år i skolan och kommer inte få göra det heller. Det är ju sista chansen nu liksom.
Ödet kan ta sig. Jag vill fylla år i skolan. HuvaN hade ju lovat att baka en tårta till mig. >:(

Dagens konst

Publicerad 2009-05-20 00:20:44 i Allmänt,Här är det då tänkt att det ska vara någon form av givande text, men eftersom jag inte känner mig så fyndig har den kasserats.

Som vanligt är dagens konst mycket finare i Wilson än här, eftersom scannern suger. Kanske kidnappar mormors scanner och byter ut den mot våran?

Såg by the way att Aqua ska återförenas. Halleluja-moment säger jag bara!

.

Publicerad 2009-05-18 23:15:02 i Allmänt,

Detta rör sig för tillfället i Mys arma huvud:


.

...

..

=#¤V%EN)¤&%;!=#(¤=)/%)&VM¤#")D(X=¤#N V)"

...

..


......

..


#¤)%TVGH)B¤WV(#%&Y/)TV...


..

De tre musketörerna - eller fyra

Publicerad 2009-05-18 00:28:36 i Allmänt,Oövervinneliga. Magnifika. Storartade. Superba. Enastående. Ypperliga. 

-  När du blir kysst av en kung ska du ju för fan kyssa tillbaka!

-  Nej! Jag är ingen fegis! Jag är en snyggis!

-  Bara en öl
(håller upp två fingrar), höst tre (håller upp fem fingrar)!

-  Fuck! Fucking fuck!
Bäst av alla var ändå kungen:-  Jaa! En bal! Oh, vi måste ha ett tema. Jag vet! Pink! Pink, pink, pink, pink!

-  NI MÅSTE JU LETA!
(suck) ... Var kan kungen vara?
-  ... bakom tronen!
-  ... Kan han vara bakom tronen?
-  Här är jag!! LURAD!


De tre musketörerna på Stadsteatern. Ett måste.

Det roligaste var nästan att de klippt in en del av Fairy tale mitt bland alla låtar efter att Norge vann ESC igår, även med tanke på att det är suttone majj idag, haha.

The Snowman

Publicerad 2009-05-13 21:02:21 i Allmänt,

Såhär till sommaren hittade jag filmen The Snowman på youtube! Jag höll egentligen på och letade efter en bra how-to-play-video på en låt, så ploppade den här upp. Och minnena vällde tillbaka som en stor flod! Den här filmen såg jag för många många år sedan och har alltid undrat vad det är för någon. Och nu hittade jag den, äntligen! Så det var med stort nöje jag tittade på den istället för att räkna matte! Mamma, som pratade i telefon, kom och frågade vad jag tittade på och skrattade och sade till personen i telefon:
-  Min 17-åringa dotter sitter och tittar på en tecknad barnfilm om en snögubbe..!

The Snowman är en så otroligt söt film på ungefär 25 minuter, som jag absolut tycker alla borde se! Så därför satte jag in delarna här så ni kan titta :) (För övrigt gjordes den 1982)


 

 Och vet ni vad? (För att höja mysighetskänslan ännu mer)

Jag såg en citronfjäril igår när jag satt ute i solen! Dessutom såg jag två stycken till idag i skogen! Snart är det sommar!

Tisdag

Publicerad 2009-05-12 12:38:32 i Allmänt,

Nu har jag äntligen lyckats få iväg mailen till Nikon och Canon. Jag hoppas bara jag får napp.

Isället för att räkna matte nu på förmiddagen har jag suttit i mors-dag-stolen ute i solen med en filt. Tanken var ju att jag skulle sitta där ute och räkna, så jag tog med mig böckerna ut. Men jag kunde inte koncentrera mig, så solen fick äta lite på mig istället.Här är gårdagens konst, även den gjord istället för att räkna matte. Höhö.

Kasta sten

Publicerad 2009-05-11 14:15:16 i Allmänt,

Jag sitter nu och skriver klart religionsuppgiften och i sökandet efter bra argument hittade jag en fin berättelse ur nya testamentet:

Det berättas om en kvinna som begått äktenskapsbrott och blivit tagen på bar gärning. Åskådarna skyndar till Jesus, för enligt Moselagarna ska hon stenas till döds. Då säger Jesus:
-  Den som inte begått något fel kan kasta den första stenen.

Det var fint tycker jag.

Fantastiskt

Publicerad 2009-05-11 10:41:39 i Allmänt,

Lördagförmiddagen ägnade jag åt shopping med LisaFisa och ElinPelin. Lisa och jag hade satt upp varsin budget, så vi inte köpte alldeles för mycket. Jag överskrev endast denna budget med 95 svenska riksdaler, vilket är mycket duktigt gjort tycker jag! (Notera då även att budgeten i sig låg på 1000 kr, haha) Så nu har jag äntligen lite ljusare kläder i garderoben (eller snarare på golvet, eftersom den befinner sig där för tillfället).

Idag har jag som sagt ledigt så jag åkte med mamma in till jobbet för att hjälpa henne. Nackdelen var att vi åkte hemifrån kl sex på morgnen, vilket betydde att jag blev väckt kvart över fem. Trots det är jag inte speciellt trött. Men det lär väl komma. Så nu sitter jag inne på kontoret med en bulle bredvid mig och har precis pratat med en trevlig receptionist på Nikon.

---Igår eftermiddag blev mamma och jag bjudna till Dramaten av Susanne (mammas faster) för att se Three solos and a duet med Ana Laguna och Mikhail Baryshnikov. Baryshnikov föddes i Riga och blev, efter att ha dansat, antagen till en balettakademi i Ryssland. När de turnerade hoppade han av, och stannade i USA för att fortsätta dansa där (detta var vanligt bland turnerande dansare och artister från Sovjet, eftersom så gott som ignen fick reda utanför landet). Baryshnikov var, under sina glansdagar, världen bästa balettdansös och fortfarande idag, när han närmar sig 60 år, dansar han omkring på Dramatens scen till publikens beundran.

Han är nog bland det mest fantastiska jag sett i hela mitt liv. Hur han nästan stannar i luften när han hoppar, utan att ett endaste ljud från hans fötter hörs.

Här är ett klipp från baletten Giselle, med ett av Baryshnikovs solon. Luta er tillbaka och njut.

En till fördrivatidenpåalltmöjligt-dag

Publicerad 2009-05-09 00:18:22 i Allmänt,

Jag gjorde en bildserie idag medan jag väntade på att få ha min HLR-examination. Den började från idén med mina små gubbar och slutade som ett helt konstverk. Jag borde nästan rama in dem, så fina är de. Trots att det bara är tusch och vatten på akvarellpapper. Och nu när pappa är hemma kan jag använda hans kamera och fota!
(klicka för förstoring)

Dagen bestod för övrigt av nationellt prov i engelska, HLR-examination, glassätande, träning, besök på gallerier, allmänt lall och en jävla massa foto i gamla stan med ElinPelin. Band annat hoppade vi ut från en gränd och jag klättrade upp på en stor stenhäst för jag ville absolut sitta i sadeln. Förhoppningsvis får jag även de bilderna, för de blev helt underbara.

När jag kom hem slängde jag i mig lite kyckling och satte mig och tittade på filmen Walle och pappa hyrt. Och jag har nog sett många dåliga filmer i mitt liv. Men den här tog priset. Det här var inte en B-film. Absolut inte. Det var en G-film. Om inte Ö. Den heter The King Maker, och jag hoppas alla kommer ihåg det nu. Jag garvade verkligen filmen igenom. Dessutom var den dubbad för spådespelarna hade väl inte tillräckligt bra engelska. Om något är LoL så är väl detta. Som kompensation för denna usla film tittade vi sedan på Bolt (som är helt underbar!).

Tur i alla fall att jag lyckats med någonting idag.

Torsdag

Publicerad 2009-05-07 22:27:27 i Allmänt,

Nu har projektveckorna satt igång! I år blir det idrott, så vis ska bland annat vandra på Sörmlandsleden och åka och simma. Idag fick vi lära oss HLR (Hjärt och Lung Räddning) på förmiddagen. Eftersom projektet betår av mycket eget arbete, som är otroligt lättgjort, har vi mycket tid till eget arbete. Och alla vet ju att eget arbete=ledigt! Så jag kommer ha ledigt nästan veckas måndag, tisdag och torsdag, samt måndag, tisdag veckan efter. Hur skönt som helst! På den tiden ska jag sova, jobba lite hos mamma, träna yoga och klättra med Elin och en liten del eget arbete då.

Det enda obligatoriska vi hade idag var HLR-lektionen som tog ungefär en timme. Resten av dagen lallade jag runt med LisaFisa, Frida och Elin. Vi lekte i parken med Elins nya äckelkamera (Nikon D90) och lyckades fångade en hel drös underbara bilder! Bland annat på när jag sitter på Elins axlar, haha. Bilder kommer förhoppningsvis senare. :)

Nu har jag och Walle precis haft en av våra kvällsbrottningsmatcher, där vi försöker att bita i varandras näsa. Det gick som det brukade och slutade som vanligt med att vi springer runt och skriver och slår varandra, fortfarande skrattandes. Denna gång hade jag en Nationalencyklopedin till mitt försvar, medan Walle bara hade en klen pantflaska. Stackars mamma som alltid får stå ut med oss.

.

Publicerad 2009-05-07 00:14:12 i Allmänt,

I change position i hundred times
So my dreams won't fall asleep

(Irya Gmeyner)

Kalas!

Publicerad 2009-05-06 23:19:29 i Allmänt,Idag var der kalas på skolan och det bjöds på tårta! VRG Jarlaplan fyller alltså 5 år! Snäll som jag är hjäplte jag till med tårtuppskärningen på tvåan tillsammans med Pernilla, Lisa och Mattias som hade klätt ut sig! Och pricken på i:t blev fiskdammen (dom tyvärr blev slutfiskat rätt snabbt).

     
(klicka för förstoring)

Dessutom fick vi se musikalen Jesus Christ Superstar som läararna hade satt upp!

Det är helt otroligt. Sånt här händer verklgien bara på Jarlaplan. Helt underbart. <3

Bra?

Publicerad 2009-05-05 15:17:24 i Allmänt,

Det vanligaste som händer när man träffar någon är självklart att fråga hur denne mår. Svaret blir oftast "jo det är bra, själv då?" eller möjligtvis "jag är lite trött, men annars är det bra". Varför svarar man alltid att det är bra? Tänk om det faktiskt inte är bra? Tänk om ens inre rent av skriker i protest?

Man vill väl helt enkelt inte ta en så enkel konversation till det djupare planet. Man vill väl inte ha frågan om varför det inte är bra, inte behöva förklara och ägna ännu mer tankekraft åt det som äter på en.

Mitt svar blir alltid "jag vet inte". Oavsett. För jag vet faktiskt inte.

Från lördagen

Publicerad 2009-05-04 21:58:11 i Allmänt,Detta var på repdagen (lördag), precis innan piteå-killarna kom och satte sig med oss. Vi satt där hela dansgruppen och så kom tre killar fram och frågade på norrländska:
-  Får tre vilsna Piteå-killar hänga med er?
Så de slog sig ned i ringen och vi började leka en namnlek. Tillslut kunde de tillsammans otroligt nog alla i dansbruppens namn! Sedan visade vi ett litet smakprov till showen och peppade dem att komma och kolla, vilket de sa att de skulle. Antagligen gjorde de inte det, haha. Sköna killar i alla fall!

Måndag

Publicerad 2009-05-04 18:02:52 i Allmänt,

Idag på mattelektion stod det helt still i huvudet på mig. Jag var helt enkelt inte mentalt närvarande. När Fredrik tillslut kom för att hjälpa mig där jag satt med handen i vädret var svaret på min fråga alldeles självklart. Jag frågade högt:
-  Varför gör jag det så komplicerat för mig själv?
-  Gör inte det. Tänk bara att du är bra.

Och så den där snälla blicken. Den varma, omsorgsfulla och starka blicken. Tack Fredrik.

Och för att skapa lite variation i mitt liv promenerade jag från skolan till Slussen istället för att ta tuben. Det tog totalt knappt 40 minuter och jag måste påstå att det faktiskt gjorde mig gott. På onsdag ska jag och Jessica förhoppningsvis (om det inte regnar) gå samma väg, fast till skolan. Så då får vi helt enkelt åka en halvtimme tidigare till Slussen.

När jag kom innanför grinden plockade jag en maskros och tog in. Jag gillar maskrosor, de är faktiskt riktigt fina. Anledningen till att folk tycker de är ogräs är väl bara att de sprider sig hejdlöst, som ogräs. Men det är så vackert när ett helt fält är fyllt av stora, gula maskrosor. Då vet man att sommaren är påväg. Jag minns när vi var mindre, då jag och Sarah alltid gick till Papegojbacken och gjorde maskroskransar. Det var fina tider det.

---

Så här snygga var vi för övrigt i öppningsnumret igår på showerna på Vasan! :D  (från höger: Julia, Sandra, Lovisa)Nu är dansen helt slut. Det känns verkligen världelöst. Det enda jag har framför mig är auditionen som blir runt den 25e. Jag får helt enkelt börja hänga mer på Sats.

.

Publicerad 2009-05-03 22:50:29 i Allmänt,

Jag är lite för trött helt enkelt. Så om nånting verkar lite konstigt ibland så behöver jag bara vara ifred. Jag skulle behöva en paus. Och lite mer sömn och dötid. Och tystnad.

A spiderweb, with me in the middle

Publicerad 2009-05-03 09:09:01 i Allmänt,

Oh no, I see
A spiderweb is tangled up with me
And I lost my head
And thought of all the stupid things I'd said

Oh no, what's this?
A spiderweb and I'm caught in the middle
So I turned to run
And thought of all the stupid things I'd done

And I never meant to cause you trouble
And I never never meant to do your wrong
Ah, well if I ever caused you trouble
Oh no I never meant to do you harm

Oh no, I see
A spiderweb and it's me in the middle
So I twist and turn
But here am I in my little bubble

Singing and I never meant to cause you trouble
And I never meant to do you wrong
Ah, well if I ever caused you trouble
Oh no I never meant to do you harm

They spun a web for me
They spun a web for me
They spun a web for me

---

When I counted up my demons
Saw there was one for every day
With the good ones on my shoulders
I drove the other ones away

So if you ever feel neglected
And if you think that all is lost
I'll be counting up my demons, yeah
Hoping everything's not lost

---

Förlåt.

.

Publicerad 2009-05-01 19:32:51 i Allmänt,

Blåmärken och huvudvärk. Jag kände sommardoften idag: Nyklippt gräs.

Om

Min profilbild

My

Här skriver jag om allt och inget. Ibland mycket, ibland lite. Ibland inget alls.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela